Video Guvernul propune îngheţarea salariilor pentru demnitari

Premierul Emil Boc a confirmat propunerea Guvernului privind îngheţarea salariilor în 2009 pentru demnitari şi funcţiile asimilate celor de demnitate publică, după ce iniţial a fost luată în calcul îngheţarea pe o perioadă de şase luni a salariilor personalului bugetar şi a pensiilor.

26 afișări

Propunerea este inclusă într-un document guvernamental privind situaţia economiei în 2008 şi perspectivele pentru 2009, obţinut de MEDIAFAX.

"Pentru demnitari şi pentru funcţiile asimilate cu funcţii de demnitate publică, Guvernul propune îngheţarea salariilor pentru anul 2009", se arată în document, la capitolul "Măsuri sociale" din pachetul privind stimularea creşterii economice şi protejarea intereselor eceonomice ale populaţiei.

Varianta îngheţării salariilor a fost avansată iniţial pentru personalul din sectorul bugetar, dar a fost respinsă de confederaţiile sindicale. Executivul a decis, în urmă cu o săptămână, creşterea cu 5% a salariilor bugetarilor, în două etape, pentru ca ulterior, în urma unei noi discuţii cu sindicatele, să se propună ca majorarea salarială de 5% să fie renegociată după data de 15 aprilie, când Ministerul Finanţelor va dispune de toate datele cu privire la execuţia bugetară pe primul trimestru al anului curent.

Citeşte şi

Salariile şi pensiile cresc cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Proiectul de buget pentru 2009 va fi transmis la Parlament

Sârbu: Majorarea salarială, renegociată pe baza execuţiei bugetare pe trimestrul I

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici