Guvernul reduce posturile din administraţia centrală, nu din sectorul bugetar

Guvernul va reduce cu 20% numărul de posturi din administraţia publică centrală, reprezentând ministere şi agenţii guvernamentale, fără ca decizia să afecteze angajaţii din întregul sistem bugetar.

90 afișări
Imaginea articolului Guvernul reduce posturile din administraţia centrală, nu din sectorul bugetar

Guvernul reduce posturile din administraţia centrală, nu din sectorul bugetar

"Decizia se referă numai la funcţionarii din administraţia centrală, nu la angajaţii din întregul sector bugetar. S-a constatat că numărul funcţionarilor din ministere a crescut în ultimii ani foarte mult şi s-a decis în Guvern, pe baza discuţiilor de miercuri seara din Coaliţie, o «raţionalizare» a posturilor din administraţia centrală", au declarat surse oficiale.

Reducerea cu 20% a posturilor din administraţia centrală va fi calculată la numărul de locuri din organigrama ministerelor, în care sunt incluse şi posturi neocupate, dar bugetate, şi va fi efectuată în special prin desfiinţarea locurilor neocupate şi pensionări, nu doar prin concedieri de personal.

"Fiecare ministru va analiza organigrama din propria instituţie şi va formula propuneri în vederea reducerii acestor posturi. Reducerea de 20% reprezintă o medie, deoarece într-un minister vor fi reduse, de exemplu, 8% din posturile bugetate, iar în alt minister 14%. Situaţia urmează să fie analizată inclusiv din punct de vedere al procedurii", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, au declarat de mai multe ori în ultimele săptămâni, că suma cheltuielilor cu personalul din administraţia publică va fi redusă gradual cu până la 20% comparativ cu 2008, prin eliminarea de la bugetare a aproximativ 139.500 posturi vacante din instituţiile publice centrale şi locale existente la 31 decembrie 2008.

Prevederea este inclusă şi în programul de guvernare PDL-PSD.

Citeşte şi

Salariile bugetarilor, majorate numai în funcţie de inflaţie, din aprilie

Persoanele din administraţia publică la vârsta pensionării, obligate să iasă la pensie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici