Hăncescu (FSLI): Implicarea celor trei cadre didactice în traficul de droguri, un semnal de alarmă

Implicarea celor trei cadre didactice în traficul de droguri reprezintă un semnal de alarmă şi trebuie să deschidem bine ochii şi să vedem cum tratăm sistemul de învăţământ în amploarea situaţiilor care apar şi a provocărilor la care este supus, susţine Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

703 afișări
Imaginea articolului Hăncescu (FSLI): Implicarea celor trei cadre didactice în traficul de droguri, un semnal de alarmă

Hancescu (FSLI): Implicarea celor trei cadre didactice în traficul de droguri, un semnal de alarmă

„Apariţia în spaţiul public a celor două cazuri din Buzău şi Bacău în care trei cadre didactice sunt suspectate că vindeau droguri reprezintă o problemă gravă care are consecinţe inclusiv asupra imaginii sistemului de educaţie din România. Considerăm că avem nevoie de o mai mare atenţie asupra ceea ce înseamnă testarea psihologică a angajaţilor din educaţie, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu astfel de situaţii”, susţin miercuri reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Conform acestora, educaţia din România este formată, în majoritate, din cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic, care îşi desfăşoară cu responsabilitate şi dăruire activitatea.

„Sunt oameni oneşti, implicaţi, care respectă legea şi care nu au de-a face cu reţele infracţionale sau cu fapte imorale sau penale. Nu vrem să se pună o pată asupra sistemului de educaţie, din cauza unor indivizi care nu au moralitate, sunt în afara legii şi care nu au ce să caute în preajma copiilor şi adolescenţilor”, arată sindicaliştii.

FSLI condamnă astfel de comportamente şi cere ca persoanele implicate să răspundă în faţa legii.

Federaţia cere autorităţilor, ţinând cont de amploarea fenomenului privind consumul de substanţe în rândul minorilor, să demareze de urgenţă un plan naţional, care să implice toate structurile de combatere a consumului şi traficului de droguri, dar şi şcoala, părinţii, partenerii sociali, federaţii şi asociaţii, precum şi ong-uri, prin care copiii să fie mai bine protejaţi.

„Dacă nu intervenim de urgenţă, lucrurile ar putea să scape de sub control, iar generaţiile de tineri să fie grav afectate”, arată sindicaliştii.

„Implicarea celor trei cadre didactice în traficul de droguri reprezintă un semnal de alarmă şi trebuie să deschidem bine ochii şi să vedem cum tratăm sistemul de învăţământ în amploarea situaţiilor care apar şi a provocărilor la care este supus. Federaţia noastră nu susţine astfel de comportamente în rândul celor care lucrează în educaţie, prin urmare, dincolo de aspectul penal, trebuie aplicate măsuri clare privind accesul unor astfel de persoane în sistemul de învăţământ. Nu avem nevoie de astfel de oameni în preajma elevilor noştri sau în preajma colegilor noştri, care sunt oameni cinstiţi şi devotaţi. Lupta cu drogurile trebuie să facă parte din agenda autorităţilor mai mult ca oricând, iar implicarea noastră, a tuturor partenerilor din spaţiul educaţional, trebuie să vină în sprijinul acesteia!", a declarat Simion Hăncescu, preşedinte FSLI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici