Hellvig: Strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, finalizată până la sfârşitul lui august

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi va fi finalizată de Guvern până la sfârşitul lunii august.

178 afișări
Imaginea articolului Hellvig: Strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, finalizată până la sfârşitul lui august

Eduard Hellvig (Imagine: Alexandru Solomon / MediafaxFoto)

Eduard Hellvig a declarat, la Târgu Mureş, unde a participat la învestirea lui Ciprian Dobre ca preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, că primele şedinţe ale comisiei care elaborează strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, în cooperare cu reprezentanţii Casei Regale a Marii Britanii, au avut loc.

El a estimat că strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi va fi finalizată de Guvern până la sfârşitul lunii august.

"La nivelul Secretariatului General al Guvernului s-a constituit comisia. Au avut primele două şedinţe, se lucrează la strategie, pot să vă asigur că este una dintre priorităţi. Am discutat cu reprezentantul MDRT care se află în grupul de lucru şi am semnat o adresă către ministrul de Externe, pentru că sunt nişte proceduri pentru a putea face în aşa fel încât strategia să devină şi eficientă - că nu vrem să facem un document, care să rămână un document, nu vreau să facem cantitate, vreau să facem calitate. Cred că până la sfârşitul lunii august vom avea o strategie foarte coerentă în zona Carpaţilor", a spus Hellvig.

El a adăugat că a avut şansa să discute timp de zece minute cu Prinţul Charles, la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii, privind priorităţile ministerului referitoare la dezvoltarea zonei Carpaţilor.

"Am înţeles care sunt punctele de vedere ale domniei sale, dar totodată i-am explicat şi care sunt obiectivele noastre, din punctul de vedere al turismului cultural, e un lucru în care cred că vom putea conlucra foarte bine, pentru că - în fond şi la urma urmei – este o obligaţie şi prioritatea noastră este să ne preocupăm să avem un turism cât mai dezvoltat. Faptul că alţi oameni apreciază ceea ce avem, asta ne bucură, ne încurajează şi ne dă speranţa că ceea ce facem într-adevăr o să aibă un succes real", a afirmat Hellvig.

Eduard Hellvig a adăugat că este preocupat şi de "o strategie de investiţii în ceea ce înseamnă turismul cultural" şi că discuţiile în acest sens, pe care le-a avut cu ministrul demisionar al Culturii, Mircea Diaconu, intenţionează să le continue cu Puiu Haşotti.

"Suntem în Ardeal, lângă Sighişoara, există multe cetăţi medievale, am avut discuţii cu ministrul Culturii care încă se află în funcţie, cu domnul Diaconu, şi sunt convins că o să avem o discuţie şi cu viitorul ministru, domnul Puiu Haşotti. Vreau să facem o strategie de investiţii în ceea ce înseamnă turismul cultural. Eu cred că România are anumite particularităţi pe care trebuie să le pună în evidenţă - doar că nu a beneficiat de o atenţia sporită în acest sens. Ca atare, cred că ministerul trebuie să aibă ca prioritate turismul de nişă, vorbesc aici de turismul balnear, de turismul cultural", a spus el.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, declara, în 1 iunie, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Târgu Mureş, că Guvernul elaborează o strategie împreună cu Casa Regală a Angliei, mai exact cu reprezentanţii Prinţului Charles, pentru promovarea turismului în Carpaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici