„Hipoxia tăcută”, efectul neobişnuit al coronavirusului care îi uimeşte pe doctori

  • Biologii care studiază fenomenul COVID-19 au descoperit că există pacienţi care au o stare bună de sănătate, dar niveluri de oxigen scăzute
  • Deşi nu sunt contienţi de prezenţa bolii, aceştia pot oricând să se sufoce
6413 afișări
Imaginea articolului „Hipoxia tăcută”, efectul neobişnuit al coronavirusului care îi uimeşte pe doctori

Efectul periculos şi nebăgat în seamă al COVID-19. Pacienţi asimptomatici ce pot oricând să moară din cauza nivelului scăzut de oxigen

Biologii care studiază fenomenul COVID-19 au descoperit că există pacienţi care au o stare bună de sănătate, dar niveluri de oxigen îndeajuns de scăzute încât pot conduce la leşin sau chiar cauza moartea, scrie The Guardian.

Fenomenul, denumit de unii specialişti „hipoxia tăcută”, îi face pe medici să se întrebe cum anume atacă acest virus plămânii şi dacă există metode mai eficiente de tratare a acestor pacienţi.

O persoană sănătoasă este de aşteptat să aibă o saturaţie de oxigen de cel puţin 95%. Dar medicii au descoperit pacienţi ce ajung la spital cu niveluri ale saturaţiei de 80% sau chiar sub 50%.

„Este ciudat să vezi sosind atât de multă lume cu hipoxie”, a spus doctorul Jonathan Bannard-Smith, specialist în anestezie şi  în probleme de îngrijire în stadii critice la Manchester Royal Infirmery.

„Vedem că saturaţia de oxigen este extrem de scăzută, iar oamenii nici măcar nu sunt conştienţi de asta. De regulă, acesta e un efect al pneumoniei transmise la nivel comunitar”, a declarat specialistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici