Hossu: Ordonatorii de credite şi sindicatele se pot înţelege privind reducerea de cheltuieli

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că fiecare ordonator de credite poate ajunge la o înţelegere privind reducerea cheltuielilor de personal, fără a fi neapărat nevoie să se recurgă la cele zece zile de concediu fără plată.

22 afișări
Imaginea articolului Hossu: Ordonatorii de credite şi sindicatele se pot înţelege privind reducerea de cheltuieli

Hossu: Ordonatorii de credite şi sindicatele se pot înţelege privind reducerea de cheltuieli (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit liderului sindical, modul în care se rezolvă reducerea de aproximativ 15,5 la sută lunar a veniturilor salariaţilor se va stabili între sindicatele reprezentative şi ordonatorul de credite, propunându-se variante diferite, care afectează ori pe toţi bugetarii, ori o parte dintre ei.

"Sindicatele din administraţia publică m-au informat deja că sunt de acord să renunţe la nişte sporuri, ceea ce înseamnă diminuarea veniturilor lunare cu 15 la sută, astfel că nu vor mai fi nevoiţi să îşi ia concediu fără plată sau să-şi diminueze timpul de lucru în perioada septembrie-noiembrie propusă de Guvern", a precizat Hossu.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că bugetarii vor da statul în judecată dacă îi va obliga să îşi ia concediu fără plată, afirmând că salariaţii nu vor accepta de bunăvoie să îşi ia zece zile libere fără să fie plătiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici