Iaşi: Intervenţie a Poliţiei la locuinţa unui senator, după ce un interlop i-a tăiat ţevile de gaz

Poliţiştii au intervenit la locuinţa din Iaşi a senatorului PPDD Ionel Agrigoroaei, după ce acesta a reclamat că membrii unei grupări interlope care locuiesc într-un imobil aflat în curtea vilei sale şi care îl şicanează de mai mult timp au tăiat ţevile de gaz pentru a-l determina să plece din casă.

2274 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Intervenţie a Poliţiei la locuinţa unui senator, după ce un interlop i-a tăiat ţevile de gaz

Iaşi: Intervenţie a Poliţiei la locuinţa unui senator, după ce un interlop i-a tăiat ţevile de gaz (Imagine: Senat)

Senatorul Ionel Agrigoroaei a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că vineri seară mai mulţi membri ai familiei lui Vandam Constantin, care locuieşte într-un imobil aflat în curtea vilei sale, au intervenit la branşamentele de gaz metan, oprind furnizarea gazului în imobil.

”Au venit cu ciocanele, au distrus ţevile. Jumătate de oră a fost un miros puternic de gaz, putea să se producă o explozie. Am sunat la 112, au venit poliţiştii, apoi şi o echipă de la gaz care a izolat ţevile. Vor să mă determine să plec din locuinţă, pentru a intra ei acolo”, a spus Ionel Agrigoroaei.

Senatorul a explicat că Vandam Constantin, în vârstă de 20 de ani şi cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Iaşi, s-a mutat anul trecut într-un imobil aflat în curtea vilei sale, după ce el a fost executat silit de către o bancă. Din cauza unui credit neplătit la banca respectivă de către firma senatorului ieşean, executorii judecătoreşti au scos la licitaţie un corp al imobilului în care locuieşte parlamentarul şi care fusese pus gaj de către acesta în momentul în care a făcut împrumutul. În urma procedurilor de executare silită, în acel imobil s-a mutat Vandam Constantin, acesta câştigând licitaţia, contra sumei de 37.000 de euro.

Senatorul ieşean susţine că familia lui Vandam Constantin a început să îl şicaneze din luna noiembrie a anului trecut, pentru a-l determina să plece din casă.

”Din luna noiembrie au început să mă şicaneze. La început nu am dat importanţă, am crezut că se vor potoli. Mi-au oprit apa şi curentul electric, mi-au săpat şi o groapă în curte, adică mormântul, cu scopul de a mă intimida şi de a pleca din casă. Sunt 13 dosare penale deschise de mine la Poliţie în urma ameninţărilor la care am fost supus. În ultimele două săptămâni mi-au făcut şi o ofertă financiară să plec din locuinţă, dar am refuzat (...) Vandam i-a spus soţiei mele că este păcat că trebuie să moară atât de tânără, iar mie mi-a spus «Ai să vezi tu ce-ai să păţeşti, nici n-aş vrea să fiu de faţă să-ţi văd privirea»”, a declarat senatorul Ionel Agrigoroaei, a cărui vilă este situată în cartierul Copou din municipiul Iaşi, în apropierea bojdeucii lui Ion Creangă, imobilul având o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi.

Întrebat cum se descurcă fără energie electrică, apă şi gaz metan, senatorul ieşean a spus că s-a adaptat situaţiei: ”Am butelii, aduc apă, m-am adaptat”.

Senatorul mai susţine că Poliţia nu poate face nimic în acest caz, din cauza prevederilor noului Cod Penal.

”Potrivit noului Cod Penal, Poliţia nu poate face nimic. În noul cod sunt tot felul de prevederi care au fost promovate de anumite grupuri de interese”, a mai spus senatorul Agrigoroaei.

El a precizat că l-a informat şi pe ministrul Gabriel Oprea despre situaţia sa, cerând şi protecţia SPP, în condiţiile în care inclusiv rude şi prieteni ai săi ar fi fost ameninţaţi de mai multe ori de către membrii familiei lui Vandam.

”Deocamdată nu am primit niciun răspuns. În ianuarie, am mai multe termene de judecată împotriva lui Vandam. Probabil de asta au devenit atât de agresivi în ultima perioadă”, a adăugat senatorul ieşean.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat că poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere în urma incidentului de vineri seară.

”Am fost sesizaţi vineri seară prin 112 şi am mers la faţa locului pentru cercetări. Imediat a sosit şi o echipă E.ON, care a întrerupt furnizarea gazului metan la imobilul respectiv. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru distrugere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Ea a spus că toate persoanele implicate în incident vor fi identificate, poliţiştii având imagini surprinse de camerele de luat vederi montate pe pereţii imobilului.

Vandam Constantin este cunoscut ca făcând parte din clanul interlop ieşean Tănase, al cărui lider, Cosmos, se află la închisoare după ce a fost condamnat pentru trafic de cocaină.

Vandam a mai fost cercetat pentru distrugere şi ameninţare după ce a mers cu toporul într-un service auto şi i-a ameninţat pe angajaţi. De asemenea, nemulţumit de modul în care îl tunsese un frizer, el a scos cuţitul şi a început să îl ameninţe pe acesta.

Pe pagina sa de Facebook, Vandam se prezintă drept “reprezentant Armani”, care a studiat la “şcoala de jmecheri”. Totodată, el a postat imagini din filmul “Naşul”, dar şi fotografii cu copilul său, acoperit cu bani sau cu un pistol de jucărie în mână. Tot pe Facebook, Vandam a postat şi ameninţări, care par a fi adresate senatorului ieşean: ”Orice început are şi un sfârşit, dar pentru unii oameni sfârşitul o să fie tragic“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici