ICCJ va organiza tragerea la sorţi pentru stabilirea magistraţilor membri în BEC

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, în Adunarea Generală, ca săptămâna viitoare să se organizeze tragerea la sorţi pentru stabilirea magistraţilor care vor intra în componenţa Biroului Electoral Central.

112 afișări
Imaginea articolului ICCJ va organiza tragerea la sorţi pentru stabilirea magistraţilor membri în BEC

ICCJ va organiza tragerea la sorţi pentru stabilirea magistraţilor membri în BEC (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

În urmă cu două zile, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât continuarea acţiunii de protest "până la momentul realizării unui dialog real cu celelalte puteri ale statului şi stabilirea unei agende cu obiective clar definite şi termene de îndeplinire a acestora".

Judecătorii arătau într-un comunicat că resping cu hotărâre orice încercare de politizare a demersului lor, orice tendinţă de a-i da conotaţii politice, nefăcând politică şi nici partizanat politic, astfel că folosirea protestului lor de către forţe politice este cu totul neavenită.

Justiţia a intrat, de luni, în a patra săptămână de proteste.

În Adunarea Generală a judecătorilor ICCJ din 1 septembrie, magistraţii au decis să se alăture protestelor şi să judece doar cauzele cu arestaţi şi drepturi salariale, iar pentru a nu crea suspiciuni privind imparţialitatea magistraţilor, să nu procedeze la tragerea la sorţi pentru constituirea Biroului Electoral Central (BEC).

"Pentru a nu crea suspiciuni cu privire la imparţialitatea judecătorilor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu va proceda la tragerea la sorţi în vederea constituirii Biroului Electoral Central, apreciind că suntem într-un real conflict de interese generat de numeroase litigii care există între judecători, pe de o parte şi puterea executivă, pe de altă parte, putere care a ignorat statutul magistratului şi rolul ce revine acestuia într-un stat de drept", comunica, atunci, instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici