Imagini din casa de protocol în care locuieşte Mioara Roman

Fosta soţie a întâiului premier postdecembrist are de plătit către RA-APPS o datorie de 350.000 de euro. Mioara Roman se judecă pe trei fronturi cu RA-APPS: pentru că i s-a cerut să părăsească vila din Primăverii, pentru că e somată să plătească 350.000 de euro - cuantumul provenind din chiriile neplătite şi majorările aplicate - şi pentru că i s-a pus sechestru pe o vilă de la Sinaia, aflată în construcţie, în încercarea de a recupera o parte din suma datorată.

1110 afișări
Imaginea articolului Imagini din casa de protocol în care locuieşte Mioara Roman

Mioara Roman (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Familia Roman s-a mutat în vila din Primăverii - iniţial, proprietate a ICRAL - în 1990, atunci când Petre Roman a devenit premier. În 1996, clădirea a intrat în patrimoniul RA-APPS, în urma unei Hotărâri de Guvern. Roman a continuat să locuiască la aceeaşi adresă şi după 2000, deşi nu a mai deţinut funcţii publice. Până la sfârşitul anului 2008, fostul premier a plătit o chirie de 400-500 de euro, potrivit declaraţiei Mioarei Roman. Din 2009, în urma unei legi promovate de Popescu-Tăriceanu, chiria acestor vile de protocol s-a majorat de 10 ori, ajungând la 10 euro pe mp.

Rămasă singură la adresa din Gogol, în urma divorţului, Mioara Roman nu a mai plătit chiria, pentru că, spune ea, în primul rând aceasta nu se justifică, iar în al doilea rând pentru că pensia de sub 1.800 de lei nu-i permite: "Am să mă judec cu ei, ce pot face? Mă aşteptam să vină cineva, să negociem, să ajungem la o soluţie. Dar ei îmi trimit doar hârtii. O să rămân în stradă, altă soluţie nu există", spune Mioara Roman. Aşa stand lucrurile, am mers şi noi în Primăverii ca să vedem vila care a stârnit acest scandal şi pentru a afla alte amănunte de la doamna Roman.

Casa în care locuieşte Mioara Roman se află într-o "fundătură" a cartierului Primăverii. Capătul străzii este bine obturat de un gard de curte, ascunsă în verdeaţă. În curte, spune doamna Roman, o casă de protocol "pentru preşedinţi şi şef de stat", cu savuroasele ei poveşti. "Colivia cu preşedinţi" are gard comun cu grădina doamnei Roman. Vizavi, o mare vilă comunistă, între puţinele care au rămas în picioare după marea demolare, îşi întinde umbra până spre poarta fostei doamne "prim-ministru", pe care scrie, ameninţător, "câine rău" .

Vezi imagini cu casa în care locuieşte Mioara Roman pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici