Imagini rare. Peste 100 de păsări flamingo observate în Delta Dunării

  • Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, anunţă Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
  • Tot miercuri, aproximativ 60 de exemplare de păsări flamingo au fost observate pe lacul Tuzla.
6811 afișări
Imaginea articolului Imagini rare. Peste 100 de păsări flamingo observate în Delta Dunării

Sursă FOTO: Facebook/ ARBDD

Condiţiile prielnice, diversitatea habitatelor şi ecosistemelor, abundenţa şi varietatea hranei din rezervaţie atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Miercuri, inspectorii ecologi din cadrul RBDD au observat 49 exemplare de păsări flamingo în timpul acţiunilor de monitorizare a zonei strict protejate lac Sarături Murighiol.

Tot miercuri, aproximativ 60 de exemplare de păsări flamingo au fost observate pe lacul Tuzla.

„Penajul acestor magnifice păsări îşi schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanţe diferite de roz în funcţie de locaţie şi de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migraţie şi în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puţin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinţi”, scrie Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici