În 11 şcoli din Bucureşti elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi

În 11 şcoli din Bucureşti elevii vor învăţa în tre schimburi, din cauza lipsei de spaţiu sau a lucrărilor, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei, emis joi.

590 afișări
Imaginea articolului În 11 şcoli din Bucureşti elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi

În 11 şcoli din Bucureşti elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi

Prefectul municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a participat joi la o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti în vederea pregătirii debutului anului şcolar. La întâlnire au participat inspectorul şcolar general, Vlad Drinceanu, şi inspectorii pentru management instituţional ai celor şase sectoare.

„Învăţământul preuniversitar din Bucureşti este, în linii mari, pregătit pentru un nou an şcolar. Luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învăţământ vor începe cursurile în cadrul unităţilor de învăţământ de stat din Municipiul Bucureşti. Avem la nivelul Municipiului o populaţie şcolară în continuă creştere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spaţiului în infrastructură şcolară din majoritatea sectoarelor”, a declarat prefectul Rareş Hopincă.

Din cele 427 unităţi de învăţământ de stat din Bucureşti, în 11 elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parţial), din cauza lipsei de spaţiu, dar şi a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unităţi de învăţământ sunt relocate, orele de curs desfăşurându-se în cadrul altor unităţi.

Tot joi, prefectul a făcut şi o serie de vizite în mai multe unităţi şcolare pentru a verifica modul în care se prezintă unităţile de învăţământ înaintea deschiderii anului şcolar.

„Din constatările din teren şi raportările administratorilor, şcolile sunt pregătite pentru a primi copiii. Rămân însă de continuat investiţiile pentru modernizarea, extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ, domeniu în care unele dintre sectoare sunt avansate, dar altele au încă restanţe”, a menţionat prefectul Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici