În paralel cu deszăpezirea Transfăgărăşanului, sunt montate plase de retenţie

Drumarii montează, vineri, plase de retenţie pe DN 7C - Transfăgărăşan şi, în paralel, sunt montate plase de retenţie care să protejeze turiştii de căderile de pietre.

132 afișări
Imaginea articolului În paralel cu deszăpezirea Transfăgărăşanului, sunt montate plase de retenţie

În paralel cu deszăpezirea Transfăgărăşanului, sunt montate plase de retenţie

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, vineri, pe pagina de Facebook, faptul că a început montarea plaselor de retenţie pe Transfăgărăşan.

Acest lucru se desfăşoară în paralel cu deszăpezirea drumului de mare altitudine.

„A început şi montarea plaselor şi barierelor care vor proteja de căderile de pietre pe 3 zone periculoase ale drumului. Aceste amenajări necesită atât curăţarea versanţilor cât şi forarea a sute de găuri în stâncă în care vor fi prinse plasele”, potrivit DRDP Braşov.

Transfăgărăşanul ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac. Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este închisă circulaţiei până în 15 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici