Înalţii funcţionari publici vor fi evaluaţi

Activitatea pe 2008 a înalţilor funcţionari publici va fi evaluată în perioada ianuarie-aprilie 2009, iar persoanele nemulţumite de rezultatele obţinute în urma analizei vor avea dreptul să conteste concluziile în instanţa de contencios administrativ, conform unei hotărâri aprobate de fostul Guvern.

62 afișări
Imaginea articolului Înalţii funcţionari publici vor fi evaluaţi

Înalţii funcţionari publici vor fi evaluaţi

Din categoria înalţilor funcţionari publici fac parte secretarul general şi cel adjunct al Guvernului şi din ministere, inspectorul guvernamental, prefectul şi subprefectul, aceştia fiind supuşi unei evaluări periodice privind calitatea activităţii, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de competenţă profesională şi de performanţă.

Hotărârea de guvern, aprobată în ultima şedinţă a fostului Cabinet, prevede că evaluarea generală a activităţii înalţilor funcţionari publici va fi realizată o dată la doi ani, prin raportarea rezultatelor obţinute în aceşti ultimi doi ani şi a criteriilor de performanţă la obiectivele strategice. În măsura în care Guvernul sau primul-ministru consideră că aprecierile din raportul de evaluare nu corespund realităţii, va putea solicita comisiei de evaluare reanalizarea calificativului acordat.

Actul normativ stabileşte că prevederile în vigoare referitoare inclusiv la contestarea în instanţă a rezultatului obţinut se aplică pentru perioada de evaluare care începe cu 1 ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici