Încă 19 persoane acuzate de fraude informatice au fost reţinute

Procurorii DIICOT Vâlcea au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a încă 19 de persoane acuzate de fraude informatice, alături de alte 15 deja reţinute în acest caz şi ridicate în urma percheziţiilor care au avut loc marţi în cadrul anchetei privind licitaţii frauduloase pe internet.

143 afișări
Imaginea articolului Încă 19 persoane acuzate de fraude informatice au fost reţinute

Încă 19 persoane acuzate de fraude informatice au fost reţinute (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Procurorul-şef al DIICOT Argeş, Nicolae Blaga, a declarat că cele 34 de persoane au fost reţinute după audierea a 40 de tineri, timp de cincisprezece ore, urmând ca miercuri magistraţii Tribunalului Vâlcea să judece propunerile de arestare preventivă pentru toţi cei 34 de reţinuţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DIICOT Vâlcea şi Argeş continuau audierile la sediul Serviciului Teritorial Vâlcea al DIICOT, persoanele reţinute urmând să fie duse în arestul Poliţiei Judeţene Vâlcea.

Zeci de persoane au fost duse, marţi, la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Vâlcea în cadrul unei anchete privind licitaţii frauduloase pe internet, unde procurorii au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service.

Simultan cu acţiunea procurorilor DIICOT, au fost efectuate percheziţii domiciliare în Praga (Cehia) - zece, în Statele Unite ale Americii - şapte, fiind vizaţi alţi membri ai grupărilor infracţionale organizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici