Încă 80 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână în Bucureşti şi 10 judeţe

  • Încă 80 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în Bucureşti şi 10 judeţe din România
  • Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la aproape 19.500, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile
  • 64 de decese au fost înregistrate până acum
1913 afișări
Imaginea articolului Încă 80 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână în Bucureşti şi 10 judeţe

Încă 80 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână în Bucureşti şi 10 judeţe

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 21 februarie, este de 19.461, din care 64 de decese.

În ultima săptămână, au fost raportate 21 de cazuri nou confirmate în Suceava, 19 în Satu Mare, 16 în Neamţ, 7 în Timiş, 6 în Maramureş, 3 în Sălaj, câte 2 în Bucureşti, Arad şi Iaşi, respectiv câte un caz nou în Hunedoara şi Sibiu.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici