Încă o putere din Europa îşi trimite armata ca să-i oprească pe rebelii Houthi

Germania aprobă participarea militară la misiunea UE la Marea Roşie.

769 afișări
Imaginea articolului Încă o putere din Europa îşi trimite armata ca să-i oprească pe rebelii Houthi

Încă o putere din Europa îşi trimite armata ca să-i oprească pe rebelii Houthi

Germania a aprobat desfăşurarea forţelor armate într-o misiune navală a UE în Marea Roşie pentru a contracara atacurile Houthi asupra navelor legate de Israel.

Informaţia a fost distribuită de un purtător de cuvânt al guvernului, explicând că „escaladarea continuă a violenţei şi ameninţarea la adresa vieţii şi siguranţei echipajelor navelor, în special în sudul Mării Roşii şi în strâmtoarea Bab al-Mandab, necesită o operaţiune militară puternic susţinută”.

Participarea Germaniei la misiune este încă supusă aprobării parlamentare. Votul este programat pentru vinerea viitoare. Berlinul trimisese deja o fregată de apărare aeriană în zonă pentru a se alătura misiunii UE la începutul acestei luni.

Franţa, Grecia şi Italia se numără printre ţările care vor participa la misiunea UW, numită Aspides, care va proteja navele comerciale de atacuri, fără a desfăşura, la rândul său, atacuri împotriva houthiilor pe uscat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici