Încă un bărbat a murit din cauza caniculei la Galaţi. Numărul deceselor a ajuns la patru

Numărul gălăţenilor care mor din cauza caniculei a crescut, după ce un bărbat de 52 de ani care a fost dus la spital în şoc caloric a murit marţi. Este al patrulea caz de acest fel de la apariţia valului de căldură.

300 afișări
Imaginea articolului Încă un bărbat a murit din cauza caniculei la Galaţi. Numărul deceselor a ajuns la patru

Încă un bărbat a murit din cauza caniculei la Galaţi. Numărul deceselor a ajuns la patru

Bărbatul de 52 de ani, din Galaţi, a fost găsit luni seara leşinat într-un cimitir din oraş şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă în şoc caloric. Bărbatul nu a mai putu fi salvat, iar specialiştii spun că este singurul deces care poate fi pus exclusiv pe seama caniculei.

„Este primul deces în urma căldurii excesive, confirmat de Serviciul de Medicină Legală. Celelalte persoane au avut afecţiuni agravate de căldură. În acest caz avem un bărbat de 52 de ani din Galaţi, găsit căzut într-un cimitir din oraş. Concluziile necropsiei sunt şoc caloric şi hipertermie exogenă prin expunerea la căldură”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Decesul bărbatului de 52 de ani este al patrulea înregistrat în judeţul Galaţi de la apariţia valului de caniculă. Primul caz a fost la un bărbat de 60 de ani care a murit, joi, din cauza unui stop cardio-respirator. Al doilea deces a fost înregistrat sâmbătă seara la un bărbat de 50 de ani, care a fost găsit mort pe câmp. De asemenea, duminică seara, un bărbat de 67 de ani a fost găsit mort pe uliţa satului în care locuia, având numeroase arsuri solare pe piele.

În ultimele şapte zile, Serviciul de Ambulanţă Galaţi a avut peste 40 de cazuri de persoane leşinate pe stradă din cauza caniculei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici