Video Incendiu de vegetaţie pe 5 hectare în Parcul Naţional Porţile de Fier. UPDATE: 80% din focare au fost stinse

  • Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri în Parcul Naţional Porţile de Fier, în judeţul Mehedinţi.
  • Este afectată o suprafaţă de 5-6 hectare, iar autorităţile au chemat în sprijin un elicopter.
  • UPDATE: 80% din focarele incendiului izbucnit în Parcul Naţional Porţile de Fier au fost stinse.
328 afișări

Pompierii mehedinţeni şi angajaţii Ocolului Silvic Orşova au reuşit să limiteze incendiul izbucnit în pădurea de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier.

„Deşi nu a fost disponibilă mobilizarea resurselor aeriene pentru a interveni de la înălţime, până la ora 18.00 forţele de intervenţie din teren au reuşit să lichideze circa 80% din focare”, anunţă ISU Mehedinţi.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit vineri în Parcul Naţional Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi. Autorităţile au chemat în sprijin un elicopter. După recunoaşterea aeriană, s-a observat că incendiul se manifesta pe două părţi ale versantului, în partea superioară. Accesul pompierilor a fost îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare nefiind accesibile pe jos.

Ştire iniţială:

Potrivit ISU Mehedinţi, pompierii intervin vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier, zona Dubova - Tişoviţa.

Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa 5 - 6 hectare.

Efectivele de intervenţie au fost suplimentate gradual. În prezent, la faţa locului acţionează 17 pompieri din cadrul Detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova.

Autorităţile au solicitat în sprijin şi un elicopter care va efectua o recunoaştere aeriană pentru a evalua situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici