INCENDIUL izbucnit vineri în Capitală a distrus şase apartamente. Clădirea rămâne evacuată - FOTO

Şase apartamente de la mansarda unui bloc de patru etaje din zona 1 Decembrie din Capitală au fost distruse în totalitate de incendiul produs, vineri seară, structura de rezistenţă a imobilului nefiind afectată, dar clădirea rămâne evacuată, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

544 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL izbucnit vineri în Capitală a distrus şase apartamente. Clădirea rămâne evacuată - FOTO

INCENDIUL izbucnit vineri în Capitală a distrus şase apartamente. Clădirea rămâne evacuată (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

Toate cele şase apartamente distruse în urma focului sunt situate la mansarda blocului de pe Aleea Mizil nr. 9, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

În urma primelor verificări efectuate de pompieri s-a constatat că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, locatarilor li s-a permis să intre în apartamente pentru a-şi lua diferite bunuri, dar momentan aceştia nu pot locui în imobil.

Daniel Vasile a mai menţionat că angajaţii ISU vor efectua, luni, cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza incendiului. De asemenea, poliţiştii criminalişti au făcut investigaţii la locul producerii incendiului.

Focul a izbucnit, vineri seară, la mansarda unui bloc cu 51 de apartamente din zona 1 Decembrie din Capitală.

Unul dintre ofiţerii ISU care a ajuns printre primii la faţa locului, în jurul orei 18.00, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, deoarece se simţea rău în urma expunerii la fum. Acesta a fost externat ulterior.

Toţi cei care se aflau în clădire au fost evacuaţi. Un bărbat de aproximativ 80 de ani, imobilizat, a fost scos din bloc de pompieri. Totodată, o femeie de aproximativ 50 de ani, care a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD.

Incendiul a izbucnit, vineri, înainte de ora 18.00, iar la şase minute de la semnalarea sa au ajuns la faţa locului primele trei autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare şi unul SMURD.

Incendiul a fost lichidat cu 17 autospeciale de stingere şi trei autoscări. De asemenea, au fost mobilizate trei echipaje de descarcerare şi trei ambulanţe SMURD.

Pompierii au avut probleme, întrucât reţeaua de hidranţi din zonă nu are debitul necesar autospecialelor de stingere, dar şi pentru că o parte din hidranţi nu funcţionau.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici