INCENDIU la un bloc din Capitală: Locatarii au fost evacuaţi, după ce mansarda clădirii a fost cuprinsă de flăcări. Un pompier a ajuns la spital - FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, la mansarda unui bloc de patru etaje din zona 1 Decembrie din Capitală, pompierii intervenind cu 17 autospeciale de stingere şi evacuând toţi locatarii, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. După stingerea incendiului, clădirea a rămas evacuată.

2276 afișări
Imaginea articolului INCENDIU la un bloc din Capitală: Locatarii au fost evacuaţi, după ce mansarda clădirii a fost cuprinsă de flăcări. Un pompier a ajuns la spital - FOTO

INCENDIU la un bloc din Capitală: Locatarii au fost evacuaţi, după ce mansarda clădirii a fost cuprinsă de flăcări (Imagine: Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)

UPDATE 22:38 - Incendiul de la blocul din 1 Decembrie a fost stins, un pompier a ajuns la spital

Incendiul izbucnit, vineri seară, la mansarda unui bloc de patru etaje din zona 1 Decembrie din Capitală, a fost stins, însă clădirea rămâne evacuată cât timp pompierii verifică dacă este sigură, în urma intervenţiei un ofiţer ajungând la spital din cauza expunerii la fum.

Blocul de pe Aleea Mizil nr. 9, afectat de incendiu, este în prezent plin de fum, iar pompierii fac verificări privind siguranţa clădirii, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Locatarii nu pot intra deomcamdată în apartamentele lor.

În urmă cu aproximativ o oră unul dintre ofiţerii ISU care a ajuns printre primii la faţa locului, în jurul orei 18.00, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, deoarece se simţea rău în urma expunerii la fum.

Toţi cei care se aflau în clădire au fost evacuaţi. Un bărbat de aproximativ 80 de ani, imobilizat, a fost scos din bloc de pompieri. Totodată, o femeie de aproximativ 50 de ani, care a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD.

Incendiul a izbucnit, înainte de ora 18.00, iar la şase minute de la semnalarea sa au ajuns la faţa locului primele trei autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare şi unul SMURD.

Focul ardea pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi cu degajări mari de fum, existând pericol de propagare.

Incendiul a fost lichidat cu 17 autospeciale de stingere şi trei autoscări. De asemenea, au fost mobilizate trei echipaje de descarcerare şi trei ambulanţe SMURD.

Pompierii au avut probleme, întrucât reţeaua de hidranţi din zonă nu are debitul necesar autospecialelor de stingere, dar şi pentru că o parte din hidranţi nu funcţionau.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici