Incendiul la depozitele de materiale reciclabile şi de construcţii din Orăştie, stins după cinci ore

Peste 50 de pompieri au intervenit cu opt autospeciale, în noaptea de luni spre marţi, pentru a stinge incendiul izucnit la două depozite de materiale plastice reciclabile şi de materiale de construcţii din Orăştie, focul fiind lichidat după aproximativ cinci ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

199 afișări
Imaginea articolului Incendiul la depozitele de materiale reciclabile şi de construcţii din Orăştie, stins după cinci ore

Incendiul la depozitele de materiale reciclabile şi de construcţii din Orăştie, stins după cinci ore

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitanul Anemona Doda, incendiul izbucnit luni seară a fost anunţat cu întârziere, după ora 19.00, când trei echipaje de pompieri cu tot atâtea autospeciale au mers la locul intervenţiei, fiind necesară suplimentarea numărului de pompieri şi de autospeciale.

La sosirea echipajelor de pompieri, focul era deja extins la întreaga hală de reciclare a maselor plastice, unde era depozitată o cantitate mare de materiale uşor inflamabile.

"Pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu intensitate la hala de reciclare a maselor plastice şi deşeurilor din hârtie şi la acoperişului unui depozit de materiale de construcţii situat în imediata apropiere. Pentru stoparea propagării incendiului la alte obiective industriale au fost suplimentate efectivele, în total la operaţiunile de stingere participând peste opt echipaje de pompieri de la detaşamentele ISU Orăştie, Deva, Hunedoara, precum şi de la gărzile de intervenţie Geoagiu şi Orăştioara", a spus reprezentantul ISU.

Potrivit acestuia, cei peste 50 de pompieri au reuşit localizarea şi izolarea zonei de ardere în aproximativ o oră, în următoarele patru ore acţionând pentru stingerea incendiului. Incendiul a fost stins până la miezul nopţii, însă pentru a preveni reizbucnirea focului un echipaj cu o autospecială a rămas la locul intervenţiei.

În cursul zilei de marţi pompierii vor reveni la locul incendiului pentru stabilirea cauzelor şi pentru a afla dacă focul a pornit, aşa cum le-au spus martorii, de la depozitul de materiale plastice şi apoi s-a extins şi la cel de materiale de construcţii. De asemenea, urmează să se stabilească valoarea pagubelor, care sunt însemnate deoarece ambele depozite erau folosite la capacitate maximă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici