Incendiul uriaş din Tenerife a fost declanşat intenţionat

Incendiul din Tenerife care a forţat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele a fost declanşat intenţionat, susţin oficialii spanioli, potrivit Sky News.

1899 afișări
Imaginea articolului Incendiul uriaş din Tenerife a fost declanşat intenţionat

Incendiul uriaş din Tenerife a fost declanşat intenţionat

Incendiul de vegetaţie care face ravagii în Tenerife a fost declanşat în mod deliberat, au declarat oficialii. Liderul regional al Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a declarat că poliţia suspectează că incendiul a fost provocat şi a deschis trei linii de anchetă. Oficialul nu a dezvăluit dacă au existat arestări.

Sute de pompieri şi militari au fost trimişi la faţa locului pentru a ţine flăcările sub control. Duminică, ei au reuşit să facă unele progrese fiind ajutaţi de vreme.

Numărul persoanelor care au fost nevoite să îşi evacueze locuinţele a ajuns la peste 12.000. Incendiul a izbucnit miercuri şi s-a extins în oraşele şi satele din nord-estul ţării. Nu au fost victime, însă mulţi localnici se adăpostesc în săli de sport şi cluburi.

Ceilalţi locuitori au fost sfătuiţi să rămână în casă din cauza calităţii scăzute a aerului şi să poarte măşti dacă trebuie să-şi părăsească locuinţele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tenerife,
incendiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici