Incidente neplăcute la orele de educaţie fizică | În Dolj, un băiat şi-ar fi rupt piciorul pe terenul denivelat. În Constanţa, un copil a căzut de la etajul al doilea al unei săli de sport

Mama unui elev din clasa a şaptea, de la o şcoală din localitatea Zănoaga, judeţul Dolj, acuză că băiatul ei şi-a rupt piciorul în timpul unei ore de sport desfăşurate pe terenul denivelat din curtea unităţii de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj demarând o anchetă în acest caz.

382 afișări
Imaginea articolului Incidente neplăcute la orele de educaţie fizică | În Dolj, un băiat şi-ar fi rupt piciorul pe terenul denivelat. În Constanţa, un copil a căzut de la etajul al doilea al unei săli de sport

Incidente neplăcute la orele de educaţie fizică | În Dolj, un băiat şi-ar fi rupt piciorul pe terenul denivelat. În Constanţa, un copil a căzut de la etajul al doilea al unei săli de sport

Incidentul care a avut loc la şcoala din localitatea Zănoaga, judeţul Dolj, a fost anunţat pe Facebook, de mama elevului în clasa a VII-a. Copilul s-ar fi împiedicat din cauza denivelărilor de pe terenul de sport şi şi-ar fi fracturat piciorul.

”Domnule director Răduţ, care vă ocupaţi de şcoala din comuna Leu, sat Zănoaga, vă place cum arată terenul de sport din curtea şcolii din satul Zănoaga, vă place cum arată acest elev în urma antrenamentului făcut la ora de educaţie fizică? Răspundeţi de această şcoală de care nu vă daţi interesul absolut deloc, cum credeţi că se poate desfăşura o ora de educaţie fizică în aceste condiţii? Nu au sala de sport, nu au nimic de care ar putea sa se bucure elevii din şcoală, este jalnic ce condiţii au elevi din Şcoala Zănoaga”, este mesajul postat de Florentina Mirea, pe reţeaua de socializare, însoţit de o fotografie cu copilul care ar avea piciorul rupt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Nicoleta Liţoiu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce a început o anchetă în acest caz.

„Ancheta este în desfăşurare acolo, domnul director a declanşat o anchetă şi după ce o va finaliza, atunci va informa şi inspectoratul şcolar cu privire la rezultatul acesteia, dacă într-adevăr elevul şi-a fracturat piciorul în timpul orei de sport. Am luat legătura cu profesorul diriginte, cu doamna profesoară de sport, o să vorbim şi cu elevii de la clasă, să ne spună de când au început durerile, dacă s-a lovit în timpul orei de sport sau după aceea”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Liţoiu, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

La rândul său, directorul şcolii, Eugen Răduţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că se fac verificări şi acestea vor fi făcute publice după ce ancheta va fi finalizată.

Părinţii nu au sesizat, deocamdată, Poliţia Dolj.

Un copil a căzut de la etajul al doilea al unei săli de sport Constanţa

Un elev din clasa a patra de la Şcoala Gimnazială nr. 40, din Constanţa, a fost rănit grav, marţi, după ce a căzut de la etajul al doilea al unei săli de sport. Poliţiştii spun că băiatul ar fi escaladat imobilul, în timpul liber, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanţa, Vasile Constantina-Cristina, incidentul a avut loc marţi, la Şcoala Gimnazială nr.40, din municipiul Constanţa.

”Elevul nu se afla în timpul orelor de curs. Din primele date, se pare că acesta s-ar fi urcat pe gratiile exterioare ale clădirii sălii de sport şi ar fi căzut de la etajul al doilea. Poliţiştii se află la faţa locului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Constantina-Cristina.

Băiatul de 11 ani a fost transportat la spital, în stare gravă.

Poliţiştii şi inspectorii şcolari au deschis anchete în acest caz. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici