Informatică în penitenciar: Angajaţii şi deţinuţii de la Poarta Albă învaţă să utilizeze calculatorul

Câteva zeci de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă din judeţul Constanţa, dar şi zece deţinuţi, au participat, în luna octombrie, la sesiunile de instruire ECDL Start/Operator introducere, validare şi prelucrare date, în urma cărora vor obţine Permisul European de Conducere a Computerului.

161 afișări
Imaginea articolului Informatică în penitenciar: Angajaţii şi deţinuţii de la Poarta Albă învaţă să utilizeze calculatorul

Informatică în penitenciar. Angajaţii şi deţinuţii de la Poarta Albă învaţă să utilizeze calculatorul (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, inspectorul principal Gabi Botezan, la sesiunile de instruire din luna octombrie au participat patru grupe, formate din câte zece angajaţi, şi o grupă din zece persoane private de libertate din cadrul penitenciarului.

"Cursanţii vor obţine diplome recunoscute la nivel naţional, aferente programelor de perfecţionare promovate, dar şi Permisul European de Conducere a Computerului, recunoscut la nivel internaţional", spune Gabi Botezan.

Aceste sesiuni de instruire fac parte din Proiectul "Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc", proiect care se derulează în perioada 1 octombrie 2010-30 septembrie 2013 şi care urmăreşte să contribuie la îmbunătăţirea sistemului de formare profesională în sistemul penitenciar românesc şi urmăreşte facilitarea integrării grupurilor ţintă într-o societate inclusivă şi informaţională.

Proiectul îşi propune să formeze în domeniul IT 2.000 de persoane private de libertate, cu vârste cuprinse între 16 şi 54 ani.

De asemenea, vor fi formaţi şi 1.600 de angajaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani, din sistemul penitenciar, în vederea îmbunătăţirii activităţilor, competenţelor şi a modalităţii de abordare utilizate în activitatea cu sau pentru persoanele aflate în detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici