Infotrafic: Circulaţie pe carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori reduse de trafic

Circulaţia rutieră se desfăşoară, miercuri dimineaţă, pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori reduse de trafic.

68 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: Circulaţie pe carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori reduse de trafic

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, nu sunt înregistrate accidente rutiere care să impună restricţii de trafic pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

La nivel naţional, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori reduse de trafic.

În condiţii de caniculă, cu disconfort termic accentuat, care poate afecta şi circulaţia, Infotrafic le recomandă şoferilor:

- să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald

- să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special şoferii vârstnici sau cu probleme de sănătate

- să folosească sistemele de climatizare

- să nu conducă dacă sunt obosiţi

- să manifeste atenţie la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăţi conducătorilor auto în perceperea obstacolelor şi anticiparea conduitei celorlalţi participanţi la trafic.

„Circulaţi cu atenţie şi daţi dovadă de calm în trafic, fără a depăşi limitele de viteză legale, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier”, transmite Infotrafic.

Pietonii sunt sfătuiţi să:

- să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora

- să evite să pună şoferii în situaţia de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate

- să aştepte pe trotuar sau pe refugiile special amenajate sosirea mijloacelor de transport în comun

- să se asigure foarte bine atunci când traversează

- să evite ieşitul afară în orele caniculare, mai ales persoanele vârstnice sau vulnerabile

- dacă aleg să călătorească în jurul prânzului, să fie odihnite, hidratate şi cu o atenţie sporită, evitând traversările prin locuri nepermise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici