Instituţii publice şi societăţi comerciale strâng alimente, haine şi medicamente pentru sinistraţii din Galaţi

Mai multe instituţii publice şi societăţi comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte şi medicamente pentru sinistraţii din localităţile gălăţene afectate grav de inundaţii.

459 afișări
Imaginea articolului Instituţii publice şi societăţi comerciale strâng alimente, haine şi medicamente pentru sinistraţii din Galaţi

Instituţii publice şi societăţi comerciale strâng alimente, haine şi medicamente pentru sinistraţii din Galaţi (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

Astfel, Universitatea "Dunărea de Jos" şi ArcelorMittal Galaţi au trimis în localităţile afectate de inundaţii alimente, apă îmbuteliată, pături, haine de lucru şi produse pentru igiena corporală (prosoape, săpunuri etc).

De asemenea, Clubul de forbal Oţelul Galaţi a organizat la stadionul Oţelul un punct de colectă publică, primele ajutoare strânse fiind deja distribuite. În plus, oficialii echipei au făcut un apel la suporteri să vănă cât mai mulţi la meciul de duminică cu Astra, toate încasările din bilete urmând să fie donate în sprijinul sinistraţilor.

Primăria municipiului Galaţi a luat decizia ca pe lângă amenajarea unui punct de colectare în zona Bisericii Precista, pe Faleza din Galaţi să pregătească sâmbătă la cantina de ajutor social 550 de porţii de mâncare pentru prânzul forţelor care intervin pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor din judeţul Galaţi.

În afară de alimentele şi apa de la Rezervele de Stat, vineri, sinistraţii din comunele Costache Negri, Cuca şi Cudalbi au primit ajutoare aduse de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, acesta declarând că ajutoarele provin de la PSD Vrancea şi de la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a prezentat, vineri, un bilanţ provizoriu al pagubelor produse de inundaţii în ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localităţi, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.

Potrivit bilanţului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza inundaţiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinţe au fost distruse complet. Totodată, 140 de persoane au fost salvate de la înec.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, alte aproximativ 350 de case din Slobozoia Conachi şi Cuza Vodă au fost inundate, după ce a fost făcută o deversare controlată a apelor acumulate într-un iaz piscicol pentru a se evita inundarea mai multor sate, localnicii fiind evacuaţi încă din cursul zilei de vineri.

Din cauza inundaţiilor, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN26 Galaţi - Oancea, între localităţiile Folteşti şi Măstăcani şi pe DN25 Galaţi - Tecuci, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Vameş.

Centrul Infotrafic al Poliţiei române anunţă că rutele ocolitoare sunt pentru DN26, direcţia Galaţi - Oancea DJ242 Folteşti - Târgu Bujor, DJ242B Târgu Bujor - Băneasa, DJ242E Băneasa - Oancea, iar pentru direcţia Galaţi - Bârlad - Huşi se poate circula pe DN24D Galaţi - Bârlad, DN24 Bârlad - Crasna, DN24B Crasna - Huşi.

Rutele ocolitoare pentru DN25 Galaţi Tecuci sunt: DN2B Şendreni - Brăila, DN23 Brăila - Focşani, DN2 Focşani - Tişiţa, DN24 Tişiţa - Tecuci. Pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tonerutele ocolitoare sunt DJ255 Independenţa - Izvoarele - Slobozia Conachi, DJ251 Slobozia Conachi - Pechea - Costache Negri - Cudalbi - Valea Mărului - Matca - Tecuci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici