Institutul "Ana Aslan" va deveni parc medical inclus în circuitul turistic internaţional

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, miercuri, că intenţionează să creeze în Institutul "Ana Aslan" un parc medical, în parteneriat cu Ministerul Turismului, pe care să îl includă în circuitul internaţional şi să îi redea astfel "importanţa de altădată".

426 afișări
Imaginea articolului Institutul "Ana Aslan" va deveni parc medical inclus în circuitul turistic internaţional

Institutul "Ana Aslan" va deveni parc medical inclus în circuitul turistic internaţional (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

"Vom colabora cu Ministerul Turismului pentru introducerea Institutului «Ana Aslan» în circuitul medical internaţional, aşa cum era pe vremuri. Mai mult, am putea dezvolta brendul «Ana Aslan»", a declarat ministrul Bazac.

După 1990, Institutul "Ana Aslan" a fost plimbat de la o instituţie la alta, fiecare încercând "conservarea acestuia şi brendul profesorului de renume mondial".

Astfel, Institutul "Ana Aslan" a fost transferat, în 2002, de la Ministrul Sănătăţii la Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat" (RA-APPS).

În februarie 2008, adică după şase ani, Guvernul Tăriceanu a hotărât ca imobilele în care funcţionează Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" să fie transmise din domeniul public în domeniul privat al statului şi din administrarea RA-APPS în cea a Ministerului Sănătăţii Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici