Institutului Naţional de Administraţie (INA) a fost reînfiinţat şi va avea atribuţii sporite de formare a funcţionarilor

Guvernul a decis, miercuri, reînfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie care va avea atribuţii sporite în formarea funcţionarilor publici, a prefecţilor şi aleşilor locali, urmând să preia personalul şi patrimoniul deţinut de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

5497 afișări
Imaginea articolului Institutului Naţional de Administraţie (INA) a fost reînfiinţat şi va avea atribuţii sporite de formare a funcţionarilor

Institutului Naţional de Administraţie (INA) a fost reînfiinţat şi va avea atribuţii sporite de formare a funcţionarilor

Potrivit ordonanţei de guvern, INA va asigura cadrul instituţional pentru formarea personalului din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice şi va funcţiona în subordina ministerului Dezvoltării Regionale.

"Aceasta va avea competenţe sporite faţă de vechea instituţie şi va asigura cadrul organizat/formal pentru a acoperi nevoia de formare pentru toate categoriile de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, cât şi o serie de mecanisme vizând asigurarea calităţii şi unităţii în procesul de formare", informează Guvernul, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, INA va asigura formarea unor categorii prioritare în administraţia publică, pentru care furnizorii privaţi sau cei din mediul academic nu au expertiză şi nici curicule dezvoltate.

Institutul va prelua şi centrele teritoriale de formare pentru administraţia publică, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de profesionalizare a aleşilor locali, funcţionarilor publici şi persoanelor încadrate cu contract individual de muncă din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, funcţionarilor publici şi personalul contractual din cadrul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei centrale, funcţionarilor publici şi personalul contractual din cadrul instituţiilor prefectului, precum şi altor persoane interesate.

Potrivit sursei citate, noua instituţie va organiza cursuri de master şi doctorat în domeniul administraţiei publice, în parteneriat cu instituţii de învăţământ superior.

INA a fost desfiinţat în 2009 şi înlocuit cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici