Interimatul de la PG. Clarificări solicitate CSM cu privire la delegarea lui Licu la şefia instituţiei

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, spune că responsabilitatea de a oferi informaţii publice cu privire la delegarea lui Bogdan Licu, ca interimar, la şefia Parchetului General, aparţine CSM. Birchall spune, însă, că din punctul său de vedere delegarea lui Licu are bază legală.

489 afișări
Imaginea articolului Interimatul de la PG. Clarificări solicitate CSM cu privire la delegarea lui Licu la şefia instituţiei

Clarificări solicitate CSM cu privire la delegarea lui Licu la şefia Parchetului General

”Aşa cum am anunţat, procedura va fi reluată şi, când o să decid, o să vin în faţa dumneavoastră şi o să prezint toate informaţiile de interes cu aceeaşi transparenţă şi profesionalism. Am decis revocarea (procedurii - n.r.) pentru motive pe care eu le-am considerat oportune şi o să vă spun de ce această procedură va fi reluată şi o să vin să vă anunţ toate detaliile”, a spus luni dimineaţa ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall, cu privire la reluarea procedurii de numire a unui procuror general.

Cât priveşte delegarea ca interimar a lui Bogdan Licu, ministrul Birchall spune că delegarea sa este legală dar spune că responsabilitatea aparţine Consiliului Superior al Magistraturii să ofere clarificări.

”În legătură cu delegarea procurorului general interimar, din cunoştinţele mele, această delegare are bază legală: Legea 303/2004, modificată ulterior inclusiv prin OUG 92 din 2018 prevede foarte clar condiţiile în care poate opera o delegare. Dar vă mulţumesc că mi-aţi dat o idee foarte bună şi pentru că tot persistă această întrebare la nivelul opiniei publice, cred că instituţia care este responsabilă cu delegarea şi în speţă vorbim de CSM, cred că e normal să vină în faţa opiniei publice să clarifice aceste aspecte pentru că sunt aspecte de interes general şi să lămurească pentru că sunt informaţii de interes general şi e important să fie clarificate”, a mai spus Ana Birchall.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, vineri, într-o declaraţie la sediul Ministerului Justiţiei, că procedura de selecţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi din reluată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici