Interogatoriu despre trecutul sexual al femeilor pentru un viitor recensământ

Uniunea Europeană a negat faptul că ar dori să chestioneze femeile în legătură cu trecutul lor sexual, în cadrul unei tentative de a îmbunătăţi statisticile de recensământ, transmite BBC.

2 afișări
Imaginea articolului Interogatoriu despre trecutul sexual al femeilor pentru un viitor recensământ

Interogatoriu despre trecutul sexual al femeilor pentru un viitor recensământ

Palamentul European va vota, miercuri, o lege pentru armonizarea datelor de recensământ din ţările membre UE. Comisia Europeană a afirmat că are nevoie de mai multe date referitoare la stilul de viaţă al oamenilor pentru a îmbunătăţi tactica.

Partidul Independent din Marea Britanie consideră însă că întrebările despre "uniunea consensuală" încalcă dreptul la intimitate.

Comisia a creat o listă de întrebări care vor fi puse tuturor membrilor în cadrul următorului recensământ, cu scopul de a îmbunătăţi datele despre locuinţe şi populaţie. Pe lângă informaţiile referitoare la naţionalitate, mărimea familiei şi etnicitate, Comisia vrea să mai afle date despre abilităţile de lucru pe un calculator, numărul maşinilor deţinute, facilităţile de gătit şi bunurile durabile dintr-o gospodărie.

O întrebare propusă se referă la "data începerii uniunii consensuale a femeilor - prima uniune consensuală şi uniunea consensuală curentă". Această uniune, precum şi informaţii despre întâlniri sau durata căsniciilor sunt importante pentru statisticile de fertilitate.

Derek Clark, membru al Parlamentului European, a afirmat că este "îngrozit de faptul că UE crede că are dreptul de a pune femeilor întrebări atât de personale şi provoacă pe oricine să îi dea un motiv pentru folosul răspunsurilor" şi că această iniţiativă este jignitoare.

"Această precizare nu are absolut nimic de-a face cu întrebările puse femeilor despre comportamentul lor sexual. Uniunea consensuală este un alt termen pentru parteneriatul ce nu implică mariaj", a explicat un purtător de cuvânt al companiei Eurostat, care oferă statistici Uniunii Europene la nivel european.

"Informaţii despre uniunile consensuale ar putea fi necesare în ţările unde statisticile despre căsătorii şi despre statutul marital legal nu oferă suficiente informaţii despre formarea parteneriatelor. Uniunile consensuale şi datele despre întâlniri şi durata căsniciilor sunt importante pentru statisticile de fertilitate şi extind cunoştinţele ce pot reieşi din informaţiile referitoare la numărul de copii nou-născuţi", a menţionat acesta.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că propunerea Comisiei Europene nu conţine nicio întrebare despre comportamentul sexual, ci mai degrabă întrebări referitoare la bunuri durabile, precum maşini de spălat, frigidere şi calculatoare.

Comisia Europeană a afirmat că are nevoie de mai multe informaţii detaliate pentru a planifica o tactică mai bună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici