Intervenţii minim invazive în cazuri de cancer la sân, la Spitalul de Urgenţă din Sibiu

Pacientele diagnosticate cu cancer de sân care se tratează în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de acum de terapie chirurgicală minim invazivă, cu ajutorul unei aparaturi ultramoderne.

71 afișări
Imaginea articolului Intervenţii minim invazive în cazuri de cancer la sân, la Spitalul de Urgenţă din Sibiu

Intervenţii minim invazive în cazuri de cancer la sân, la Spitalul de Urgenţă din Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Sibiu, este vorba despre tehnica ganglionului santinelă, o abordare chirurgicală modernă utilizată în tratamentul chirurgical al cancerului de sân, cu scopul de a evita, în siguranţă, excizia ganglionilor axilari.

Cele două echipe de chirurgie oncologică ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, conduse de prof. dr. Ciprian Tănăsescu – Clinica Chirurgie I şi conf. dr. Dan Bratu – Clinica Chirurgie II, au efectuat cu succes săptămâna aceasta primele două astfel de intervenţii chirurgicale, cu ajutorul aparaturii achiziţionate.

„Tehnica ganglionului santinelă, folosind ICG, are beneficii extrem de importante pentru pacientele cu cancer de sân, fiind folosită în toate centrele oncologice moderne din lume. Printre avantajele acestei intervenţii minim invazive se numără incizia mică, recuperarea postoperatorie mult mai rapidă, sechele postoperatorii minime, evitarea apariţiei limfedemului post operator, a dificultăţilor de mobilizare a braţului, toate acestea fără a renunţa la principiile de terapie oncologică. Tehnica este folosită de acum la pacientele cu indicaţie, la momentul actual existând atât dotarea necesară, cât şi experienţa necesară a echipelor operatorii”, spun reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Aparatul folosit pentru această intervenţie este parte integrantă a unui turn laparoscopic cu linie video Full HD şi IR, instrumentar şi două unităţi electrochirurgicale (cu ultrasunete şi fuziune tisulară), achiziţionat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu suma de 849.500 lei + TVA.

Procedura prin care încep investigaţiile pentru depistarea cancerului de sân necesită întâi o vizită la clinician. Acesta va elibera trimiterea pentru recoltarea biopsiei tumorale şi ganglionare după caz, care se va efectua în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Această procedură se face cu internare de zi, astfel încât costurile suportate de pacientă să fie zero. Totodată, în cadrul aceluiaşi laborator se pot face marcajul tumoral sau instalarea de harpon pentru ca medicul chirurg să depisteze tumora cu uşurinţă în timpul intervenţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici