Interviu cu arhitectul-şef al Capitalei: Bucureştiul va avea o „autostradă a pietonilor”

Municipalitatea vrea să folosească o finanţare UE ca să redeseneze centrul Capitalei în beneficiul celor ce merg pe jos.

53 afișări
Imaginea articolului Interviu cu arhitectul-şef al Capitalei: Bucureştiul va avea o „autostradă a pietonilor”

Interviu cu arhitectul-şef al Capitalei: Bucureştiul va avea o „autostradă a pietonilor” (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

"Autostrada pietonilor" între Piaţa Romană, Universitate şi Biserica Antim, două noi poduri peste Dâmboviţa cu parcări subterane la capete, reorganizarea marilor pieţe publice. Sunt doar câteva din proiectele imediate pe care Primăria Capitalei vrea să le realizeze. "Ne propunem ca pe zona Piaţa Romană, Universitate, Antim să refacem conceptul de stradă semipietonală. Va fi ca o autostradă a pietonilor. Nu vor mai exista trotuare ci numai nişte bolanţi, care să separe traficul pietonal de circualţia auto, mult restricţionată. Aceasta nu va fi interzisă celor aflaţi în tranzit şi riveranilor. Pietonii vor fi prioritari şi va exista şi o pistă inelară pentru biciclişti", a explicat, pentru gândul, arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.


Amenajarea alveolei Bulevardului Magheru din dreptul staţiei de metrou «Piaţa Romană» reafirma importanta acestui spatiu la nivelul orasului legandu-l de noul traseu pietonal si de biciclete propus. Proiectul urmareste amenajarea intregii suprafete din vecinatatea statiei de metrou si dedicarea acesteia tranzitului şi aşteptării, sau pur şi simplu, petrecerii timpului liber în condiţii ridicate de confort şi siguranţă.

Citeşte mai multe despre "autostrada pietonilor" pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici