Video Interviul integral. Gândurile lui Cristoiu: Cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la adâncirea imaginii că România e un stat putred

Ediţie specială a emisiunii “Gândurile lui Cristoiu”. Invitatul emisiunii este Marius Tucă. Jurnaliştii Ion Cristoiu şi Marius Tucă au vorbit despre cazul Caracal şi cele două ipoteze care ar putea să stea în picioare: crimă comisă cu sânge rece sau trafic de persoane.

12327 afișări

Ion Cristoiu: După părerea mea se încearcă o concentrare pe monstrul asasin, singuratic pentru că dacă ajungi la reţea nu e bine

Monica Mihai: Analistic, în momentul acesta, trebuie să punem totul la îndoială.

Marius Tucă: Apropo de sursele oficiale, nu crede nimeni până la capăt, cum nu cred în cea mai oficială sursă a statului român, vorba dumneavoastră, poate să vină şi preşedintele României. Şansele ca aceste analize preliminare ale resturilor din butoi, analize care au arătat că 99,99% că e ADN-ul Alexandrei coroborat cu ADN-urile părinţilor, şansele să fie infirmată această primă probă sunt foarte mici, aproape imposibil. Dar nu exclud asta. Dacă analiza ADN vine şi spune că nu este ADN-ul Alexandrei atunci toată această construcţie, toate aceste probe până la urmă, până în momentul ăla cad. Nu e nimeni absurd.

Ion Cristoiu: Dar eu nici nu am pus la îndoială, sunt aproape sigur că vor confirma, dar eu nu cred în ele.

Marius Tucă: De ce?

Monica Mihai: Adică să aveţi convingerea că cei de la INML vor zice că sunt ale ei?

Ion Cristoiu: După părerea mea se încearcă o concentrare pe monstrul asasin, singuratic pentru că dacă ajungi la reţea nu e bine. Eu spun în sensul ăsta.

Monica Mihai: Pentru cine nu e bine?

Marius Tucă: La reţea se poate ajunge şi altfel, poate el în cazul Alexandrei nu făcea parte din reţea sau nu a ajuns la reţea. A acţionat singur şi urma probabil dacă nu ar fi intervenit telefonul şi aşa mai departe... adică nu exclud posibilitatea.

Ion Cristoiu: Eu voi crede în momentul în care domnul Bănilă care le-a preluat chiar dacă merge pe varianta arderii extinde la reţea. Dacă merge numai pe ideea că ăla era singuratic.

Marius Tucă: Şi eu aici trebuie să fiu de acord cu dumneavoastră.

Ion Cristoiu: Dar că ăsta e asasin singuratic, eu nu cred în veci.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu, mai e vorba despre o fată, Luiza, care a dispărut.

Monica Mihai: Asta voiam să vă întreb vorbim de Alexandra, dar nu trebuie să uităm că Luiza a dispărut în luna aprilie.

Marius Tucă: Şi aici putem vorbi despre o reţea sau putem afla mai multe în momentul în care se va cerceta cazul Luiza pentru că aici, spre deosebire de cazul Alexandra, nu avem probe, nu avem nimic. Avem doar declaraţia lui care spune că ar fi omorât-o şi că a aruncat-o în Olt sau în Dunăre. Domne sigur că Oltul se varsă în Dunăre pentru cei care nu sunt din Caracal. Dar nu avem nicio probă în cazul ăsta. Şi atunci sunt de acord cu dumneavoastră, spuneţi dacă în cazul Alexandrei sunt probele, nu cred dacă nu se ajunge la reţea. Nici eu nu cred, mai ales în cazul Luizei dacă nu se duce cercetarea până la capăt. Să vedem, poate Luiza a fost plasată unei astfel de reţele.

Ion Cristoiu: Dar de ce excludem noi posibilitatea că aici a fost un accident să spunem şi că el urma să o plaseze pe ea chiar dacă fără voia ei.

Marius Tucă: Nu exclud asta.

Ion Cristoiu: Noi nu punem la socoteală că voia ea.

Marius Tucă: Dar nu exclud asta.

Ion Cristoiu: Păi atunci asta trebuie precizat.

Marius Tucă: Numai că între timp a omorât-o, n-a ajuns să o dea la reţea.

Ion Cristoiu: În momentul în care domnul Bănilă va continua ancheta şi va ajunge la concluzia sau măcar indicii că el făcea parte dintr-o reţea atunci eu mă predau. Dacă merge numai pe varianta că era unul maniac sexual şi că le prindea şi le exploata pentru că e cel mai uşor pentru autorităţi să încheie un caz cu asta. Pentru că dacă mergi pe reţea, statul român sare în aer.

Marius Tucă: Nu, sar în aer în primul rând... da, statul român. Păi nu, îmi pare rău, statul român deja a sărit în aer. În momentul ăsta statul român este ţăndări, pulbere. Dacă mai avem timp în seara asta putem vorbi de tot ce s-a întâmplat, de la telefonul Alexandrei la 112 până în zilele astea.

Monica Mihai: Este important să discutăm şi despre reacţia autorităţilor la telefonul Alexandrei şi despre felul în care s-a procedat în acest caz.

Marius Tucă: Dacă mai aveţi întrebări legate de raţionamentul ăsta domnule Cristoiu?

Ion Cristoiu: Eu pun la îndoială credibilitatea sursei. Ca sursă.

Marius Tucă: Domnule Cristoiu din momentul în care Alexandra a fost dusă acasă n-a mai ieşit. Ştiţi de ce? Pentru că apăreau nenumărate imagini cu maşina lui când ar fi scos-o şi aşa mai departe. Din păcate n-a mai existat, mai mult decât atât, nici el, atenţie foarte important, nici el, din momentul în care a intrat în casă n-a ieşit până a doua zi când a venit poliţia.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă daţi-mi un minut să devin serios.

Marius Tucă: Dar văd că sunteţi.

Ion Cristoiu: Această emisiune se transformă într-un moment care înseamnă aşa: punerea la îndoială a credibilităţii domnului Marius Tucă în urma... sunteţi de acord?

Marius Tucă: De ce să pună la îndoială credibilitatea mea?

Ion Cristoiu: Dumneavoastră riscaţi într-un fel. Dacă se infirmă?

Marius Tucă: Eu m-am riscat citând nişte surse oficiale şi vă mai spun cum e cu meseria asta că ştiţi mai bine ca mine...

Ion Cristoiu: Dar ce v-a apucat că nu eraţi jurnalist, toată lumea se întreabă, corect?

Marius Tucă: Păi m-am uitat ce s-a întâmplat cu presa în România în ultimii ani, am plecat dintr-un trust, aici cu Adrian Sârbu, ştiţi foarte bine, facem o televiziune şi avem un radio şi uneori se întâmplă ca măcar doi ani, trei ani să fii pe bară, ce s-a întâmplat? Acum doi ani am plecat de la Jurnalul Naţional unde am fost 22 de ani. Ăsta ar fi răspunsul. Doi, la Jurnalul Naţional noi am descoperit şi alte crime şi am descoperit pentru că eu am fost şeful acestui ziar şi am avut curaj să arăt...

Ion Cristoiu: De ce v-a contactat pe dumneavoastră şi nu pe ea?

Marius Tucă: Nu, l-am contactat eu, eu sunt cel care s-a interesat de caz.

Monica Mihai: Adică aţi fost reporter în acest caz şi...

Marius Tucă: Pentru că sunt din Caracal, pentru că am fost revoltat din prima secundă de ce s-a întâmplat cu acest copil, mai mult decât atât, vă dau o informaţie pe care n-am dat-o nimănui, în ziua în care fusese răpită Alexandra, eu am foarte mulţi pe facebook din Caracal, apăruseră informaţii că a dispărut, da? după ce s-a anunţat la poliţie. Eu am dat cuiva din presă, deci cu 24 de ore înainte, informaţia. Numai că nu s-a ocupat nimeni. Poate că dacă s-ar fi ocupat mai bine. Doi, mie nu mi-e teamă de faptul că aş putea să greşesc, însă când e vorba de o chestiune atât de importantă îmi asum riscurile de rigoare. Dar citind o sursă oficială a statului român care face parte din anchetă şi merg până acolo, dacă e cazul dar nu cred că e cazul, să divulg sursa. Asta dacă nu cumva, că de obicei ştiţi bine sursele nu se divulgă, se protejează.

Ion Cristoiu: Am înţeles.

Marius Tucă: Şi aş putea afla şi după momentul ăla mai ales dacă nu este ADN-ul Alexandrei şi informaţiile nu sunt adevărate să aflu informaţii mai importante decât cele de până acum. Apropo de risc şi de curaj, păi riscul şi curajul ăsta le-am avut dintotdeauna prin tot ce am făcut.

Ion Cristoiu: N-am negat.

Marius Tucă: Staţi o secundă, sunt multe cazuri instrumentate, documentate, anchetate de Jurnalul în care am arătat mâna chiar spre unii care nici măcar nu erau suspecţi de crimă ca în cazul ăsta şi noi am spus că sunt criminalii. De ce? Pentru că aveam probe, pentru că aveam informaţii, pentru că aveam intuiţie, pentru că aveam fler şi instinct. Punct. Şi s-a dovedit că ăia erau criminali. Aveţi un număr de telefon, întrebări ceva?

Ion Cristoiu:  Nu, nu, sunteţi cu mine. Am ţinut-o pe ea de o parte deoarece eu sunt jurnalist bătrân şi, încă o dată, vă atrag în cel mai amical, profesionist mod că riscaţi foarte mult, de aia întreb când vom ştii că aveţi dreptate sau nu?

Monica Mihai: Înţeleg că mâine.

Marius Tucă: În momentul în care IML-ul va da aceste probe.

Ion Cristoiu: Bun. Ipoteza că infirmă, ce faceţi?

Monica Mihai: Domnul Cristoiu, permiteţi-mi văr rog frumos şi domnul Tucă, exact ce-aţi zis şi dumneavoastră mai devreme, cred că prea ducem discuţia înspre dacă domnul Tucă greşeşte sau nu, adică este ipoteza pe care dânsul o crede şi pe care şi-a argumentat-o.

Ion Cristoiu: Nu, nu, staţi să ne lămurim.

Marius Tucă: Ce fac eu...

Ion Cristoiu: E un risc, eu îi spun prieteneşte, nu jignesc o carieră.

Marius Tucă: Ce fac eu în momentul ăla, sursa mea oficială şi nu numai una, mai multe, mi-au dat nişte informaţii false.

Ion Cristoiu: Recunoaşteţi public, deci recunoaşteţi public.

Marius Tucă: Normal.

Ion Cristoiu: Eu trebuie să întreb.

Marius Tucă: Asta mă caracterizează, întotdeauna sinceritatea totală, înainte de orice îmi place adevărul. Dar ce credeţi că aş putea să fac, domnule Cristoiu? Să spun nu, probele ADN au fost falsificate?

Monica Mihai: V-aţi asuma, asta spuneţi.

Marius Tucă: Absolut, normal.

Monica Mihai: Deci dacă ar fi o eroare v-aţi asuma eroarea informaţiei.

Marius Tucă: Aş merge până acolo să văd, să aflu de ce sursele mele oficiale au făcut asta. Care a fost interesul să-mi dea aceste informaţii.

Ion Cristoiu: Momentul acesta se transformă într-o ştire, ce faceţi dumneavoastră în ultima vreme, vă atrag atenţia. Ştirea este marele jurnalist Marius Tucă cu atâta experienţă îşi pune credibilitatea, riscă pe neaşteptate, că nu sunteţi jurnalist de teren, într-o chestiune pe care alţii o contestă. Eu asta am atras atenţia.

Marius Tucă: Ce înseamnă jurnalist de teren.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră sunteţi un jurnalist de redacţie.

Marius Tucă: Aaa, că nu sunt un jurnalist oarecare, absolut.

Ion Cristoiu: Eu, de exemplu, ca să intre unul ca noi, ăştia mari, aşa, înseamnă ne asumăm un mare risc, că dacă ar fi o fătucă de la o, nu ştiu, o agenţie...

Marius Tucă: Există 20 de milioane de români care îşi dau cu părerea...

Ion Cristoiu: Dar nu se numesc Marius Tucă.

Marius Tucă: Exact, cu toată modestia de rigoare, dar nu despre Marius Tucă e vorba, e vorba despre un gazetar care are 30 de ani de meserie, nu despre numele meu vorbim aici, nu. Un alt argument, e o chestiune logică, eu sunt singurul care a făcut interviul cu Cioacă şi din prima secundă am spus că Cioacă e criminal, ba mai mult decât atât cu ajutorul ziarului şi a emisiunii Marius Tucă Show i-am făcut o înscenare în care s-a dat de gol că este criminalul. Contează mai puţin acum. În afară de experienţa mea pe care mi-am pus-o în joc la cazul ăsta, unu, până în momentul în care să primesc informaţiile legate de ADN-ul Alexandrei din butoiul cu pricina, toate informaţiile pe care le-am primit de la sursa mea, din momentul declanşării anchetei până atunci, s-au dovedit adevărate. Până atunci informaţiile pe care le primisem din aceeaşi sursă nu fuseseră divulgate.

Ion Cristoiu: Domnule Marius Tucă, ştiu despre ce e vorba, eu vă atrag încă o dată amical, nu părinteşte, atenţia că dacă o daţi în bară nu contează nimic. E dreptul meu. Nu e dreptul meu să întreb?

Marius Tucă: Femeia aia care era la STS, nu la poliţie, neinstruită, se purta ca o ţaţă, vorbea cu ce dracu’, vorbea cu mă

Marius Tucă: Bineînţeles că da.

Monica Mihai: Domnul Cristoiu, domnul Tucă că tot vorbim de autorităţi, de surse mai puţin oficiale, au apărut atât de multe informaţii în spaţiul public referitor la felul în care poliţia şi operatorul STS au acţionat în acest caz.

Marius Tucă: Criminali în serie.

Monica Mihai: I-aţi numit adineauri criminali în serie. Aţi auzit convorbirile.

Marius Tucă: Am auzit convorbirile. Unu, femeia aia care era la STS, nu la poliţie, neinstruită, se purta ca o ţaţă, vorbea cu ce dracu’, vorbea cu mă. Păi trebuia să vorbească cu dumneavoastră.

Monica Mihai: Astăzi, liderul sindical al Poliţiei, domnul Coarnă...

Marius Tucă: Dar nu putem, dacă îmi pui o întrebare trebuie să-mi argumentez, aici era vorba de STS.

Ion Cristoiu: Poliţia nu are nicio treabă, STS, n-are nicio treabă cu Coarnă.

Marius Tucă: Nu mi-am terminat argumentaţia legată de informaţii de surse, mai mult decât atât, până la sursa oficială, cred că fiecare dintre noi, ce n-au făcut miliţienii ăia, trebuie să judece cu capul lor acest caz. Şi am luat toate informaţiile oficiale din anchete şi probele care au fost administrate şi toate duc la faptul că Alexandra n-a mai ieşit din casa aia şi că a omorât-o acolo. Ca să închid lucrurile legate de ce s-a întâmplat în casa groazei.

Ion Cristoiu: Asta nu exclude datul în bară.

Marius Tucă: Nu, n-am spus asta. Bineînţeles că nu.

Ion Cristoiu: Pentru că e un fenomen în mişcare.

Marius Tucă: Spuneam de sursă şi puneam cap la cap toate probele pe carele-am amintit acum care sunt probe oficiale.

Ion Cristoiu: Corect.

Marius Tucă: Faptul că a fost luată maşina, faptul că s-au găsit urme de ADN, că s-au găsit 20 de dinţi şi aşa mai departe, cenuşa, vorbesc de toate astea, dar am închis dacă vreţi şi putem să o dăm în bară şi dacă  sunt argumente false undeva şi ne scapă şi tot eşafodajul pe care ne-am construit argumentaţia logică să nu se cadă. Doamna care era acolo cu tot respectul că o face parte din seria cu ghilimele de rigoare criminali în serie: neinstruită, vorbind urât, habar nu avea pe ce planetă este, o întreba pe... cum vrei să te găsim domnişoară dacă nu ne spui unde eşti. Pardon? Păi tu de ce eşti STS şi ai cheltuit sute de milioane de euro, ca s-o identifici, dar până acolo vă spun ce a făcut miliţia în momentul în care părinţii Alexandrei au anunţat dispariţia, de ce nu au găsit telefonul Alexandrei?

Monica Mihai: De ce nu au luat în serios strigătul tatălui care a relcamat dispariţia?

Marius Tucă: De ce nu au luat tot în serios, asta o să discutăm mai târziu de ce. Poliţistul de la Slatina, altă greşeală a STS-ului, pentru că s-au cheltuit sute de milioane, criminal în serie la STS, bine că şi-a dat demisia ăla generalul ăla îmbuibat. A dat legătura la IPJ Olt, păi ce să caute legătura la IPJ Olt dacă fata a spus că este din Caracal? Iar ea spunea că m-a dus undeva în Bold unde a şi dus-o, iar ăla din IPJ nu înţelegea.

Ion Cristoiu: Ce e la Olt?

Marius Tucă: Păi da.

Ion Cristoiu: Păi chiar că-i crimă.

Marius Tucă: Păi da, ceva Olt, iar poliţistul întreba zilele astea înţelegeţi-mă aici este vorba de timp. Nimeni nu a apucat să-i spună domnului poliţist care lucrează  de 20 de ani că face parte din această  categorie criminali în serie. Ce timp? Păi timpul tău trebuia alocat tot fetei ăleia care fusese răpită, sechestrată şi violată, cum adică închide că mai am şi alte apeluri când era o chestiune legată iminentă? Hai să vă mai spun ceva pentru că noi mergem mai încolo ajungem la procuror: are loc un jaf armat da, imaginaţi-vă asta, şi sună cineva de la poliţie de acolo, un client care nu ştie exact unde e banca sau unde are loc jaful armat nu şti exact, păi şi ce fac ăia vin să intervină la jaful armat după 20 de ore, cum s-a întâmplat în cazul ăsta? Ăsta a fost un caz dacă vreţi, în cazul unui jaf armat nu se ştie dacă e vorba sau poate fi vorba de o crimă, dar există posibilitate. Pe când aici aveam răpire, sechestrare şi viol, păi şi miliţia ajunge cu procuratura după 20 de ore? Nu să le fie ruşine e mult mai mult de atât.

Monica Mihai: Potrivit raportului la care făceam referire mai devreme au existat un interval de aproape opt ore în care nu s-a justificat sau nu au făcut nimic poliţiştii pentru a o localiza pe fată, pentru că la faţa locului exista un echipaj de la Departamentul de Operaţiuni Speciale.

Marius Tucă: Monica, domnul Cristoiu facem pariu că dacă noi doi ne ducem la Caracal şi stăm în faţa casei groazei şi luăm un telefon cu butoane nu un Iphone şi sunăm la 112 ne identifică, ne localizează? Pe cât facem pariu? Păi aia în loc să o localizeze...

Monica Mihai: Păi dacă pe ea nu au luat-o în serios şi pe dumneavoastră v-ar lua în serios?

Ion Cristoiu: Principalul vinovat este doamna aia de la STS, care trebuia recrutată şi după voce.

Marius Tucă: Păi nu au localizat-o, întreba unde e? Când ea la STS, la 112, asta trebuia să facă, să identifice ea şi STS-ul. În orice caz nu are rost de acum înainte să existe comasarea lui 112 cu Poliţia sau cu, nu hai să o luăm altfel eu cred că trebuie să existe un serviciu cum există în America, un serviciu special pentru răpiri. Nu toţi miliţienii din Caracal sau din Slatina sunt pregătiţi, niciodată, nu poţi să-i acuzi decât bătaie de joc la adresa acestui copil care a murit în halul în care a murit.

Ion Cristoiu: Dar ştiţi care e paradoxul, că eu sunt înverşunat împotriva, pentru că s-a încercat în perioada asta o deturnare  numai către Poliţie, de fapt principalul vinovat este doamna aia de la STS, care trebuia recrutată şi după voce.

Marius Tucă: Bineînţeles, care avea o voce de ţaţă.

Ion Cristoiu: Pe site-ul STS există o rubrică numită ”STS pentru copii” 112 pentru copii şi spune aşa: părinţi, învăţaţi copiii de mici să apeleze la 112.

Marius Tucă: Ferească Dumnezeu!

Monica Mihai: Şi dacă un copil apelează 112 şi la celălalt...

Ion Cristoiu: Păi n-a apelat?

Marius Tucă: Cred că la urgenţe să fie oameni specializaţi care să ştie, iar în momentul în care femeia,  operatorul de la STS răspunde la 112 automat să intre în legătură...

Ion Cristoiu: Şi să aibă voce special pentru asta. 

Marius Tucă: Nu numai să aibă voce şi toate calităţile, cu un serviciu special care să se ocupe de răpiri şi poliţia în timp real să aibă acces la aceste informaţii şi să acţioneze împreună, este obligatoriu şi trebuie scoasă  asta de la STS.

Ion Cristoiu: Dar cum a ajuns, o întrebare, 112 ce treabă are cu STS-ul?

Marius Tucă: Păi nu ştiu, aici s-a ajuns şi aici avem.

Ion Cristoiu: Asta e civil e o chestie care ţine de...

Monica Mihai: Înţeleg că acum se încearcă mutarea 112 în subordinea Ministerului de Interne, domnul Fifor a anunţat deja chestia asta, înţeleg că s-a discutat şi cu poliţiştii pe această temă.

Marius Tucă: Doamnă trebuie să existe până să mute la 112, să mute dintr-o parte în alta, trebuie să existe personal, ce spunea domnul Cristoiu profesionist care să ştie şi care trebuie să fie dacă se poate tot poliţişti sau în momentul în care au răspuns la telefon să fie conectat şi la un serviciu special, alt serviciu al poliţiei. Eu spuneam că trebuie să existe un departament special pentru răpiri, că despre asta e vorba. Pentru că de asta e vorba, răpirea nu ştie unde te ia, unde te duce şi de aia este obligatoriu un serviciu special pentru localizare pentru găsirea locului în care te afli şi automat omul care răspunde la 112 trebuie să fie pregătit şi în contact direct dacă nu aceeaşi persoană cu poliţia care trebuie să acţioneze în timp real, în timp ce acest operator stă de vorbă cu tine: ”Ce faci, încearcă să nu ştiu ce”. Şi în timpul ăla Poliţia acţionează să afle şi să identifice.

Ion Cristoiu: O întrebare foarte importantă: de ce operatoarea de la 112 nu-i spune fetei să ascundă telefonul?

Marius Tucă: Pentru că habar nu avea, au omorât-o ei, de ce, păi asta trebuia să ascundă telefonul să nu mai vorbească la telefon. Şi operatoarea trebuia să-i spună asta ”vezi să nu te prindă, ascunde telefonul şi şterge numărul”. Şi poliţistul acelaşi lucru trebuia să facă. Păi ştiţi ce au făcut poliţiştii? Au sunat-o de nenumărate ori acolo.

Monica Mihai: Au sunat-o iar, de pe telefonul personal.

Marius Tucă: Au sunat-o de nenumărate ori de pe telefonul de pe care sunase Alexandra.

Monica Mihai: Ce voiam să vă zic adineauri domnul Coarnă a avut astăzi o intervenţie la ce aţi spus mai adineauri, mai exact acesta scuza într-un fel comportamentul celor de la poliţie care au răspuns la telefon prin faptul că nu  sunt oameni special pregătiţi, că sunt poliţişti care sunt luaţi din rândul poliţiei care nu au nicio pregătire în acest sens, că au lipsă de personal şi că practic persoana respectivă stă 24 de ore la...

Marius Tucă: Monica atunci spune-mi şi mie atunci poliţistul ăla care nu are specializare, care nu e pregătit şi pot să cred asta, de ce îi spune Alexandrei să închidă telefonul că nu mai poate să vorbească pentru că mai sunt şi alţii. Dumnezeule categoria criminali în serie.

Monica Mihai: Unde e umanitatea?

Marius Tucă: Categoria criminal în serie, aia era urgenţa, stai cu ea până rezolvi cazul până identifici, până afli unde e şi aşa mai departe, pentru că dacă stătea de vorbă cu ea în primul rând unul din Caracal ştia unde e Boldul şi erau cinci străzi, pe când la Slatina habar nu are unde e Boldul.

Ion Cristoiu: Problema la 112 este faptul că una din casting-urile de verificare trebuie să fie vocea. Vocea chiar dacă tu eşti o femeie extraordinară trebuie să inspire încredere. Aia nu era instruită, ce se întâmplă cu cineva care e disperat?

Marius Tucă: Domnul Cristoiu a dat Mihai Gâdea la Antena 3, ceea ce se întâmplă în America. Nu ştiu dacă aţi văzut, era un caz cu totul special cu o femeie aflată într-o maşină în mişcare,  care fusese violată şi reuşeşte să sune mimând că vorbeşte cu sora sa şi sună şi operatoarea răspunde: da, şi asta zice Alo, aţi sunat la 991 sau cât e, şi asta zice: şi aveţi ceva de reclamat? Nu ştiu. Aia trebuia operatoarea să-i închidă, dacă  nu ştii tanti ce mă mai suni. Şi zice: dar ce s-a întâmplat totuşi? Nimic. Păi cum adică, sunteţi... Şi încet, încet, din aproape, aproape operatoarea aia care era profesionistă află că era într-o maşină în mişcare, că fusese violată, că fusese lovită şi ce s-a întâmplat în timpul ăsta că se auzea în telefonul operatoarei, era pe fir cu poliţia, care poliţie ajunge să oprească maşina din mers şi să-l captureze pe violator. E aproape simpli dacă ai profesionişti, dacă ai o operatoare, atenţie cazul ăsta este extrem şi de aia e foarte important, femeia aia era confuză în momentul în care a sunat n-a cerut ajutorul, n-a spus unde e şi cu toate astea operatoarea a insistat şi a ajuns la rezultat că a fost salvată. E greu cu identificarea dar ăia americanii faptul că era o maşină în mers, că ea a dat doar două-trei coordonate în ce direcţie merge şi ce vede în stânga dreapta au aflat. Din păcate încă o dată vă spun, poate e prea dură asta, dar exprimă exact starea de fapt: un criminal în serie, dar de fapt, în fapt mult mai mulţi criminali în serie care au reprezentat statul român în această chestiune, din păcate.

Ion Cristoiu: Va merge Bănilă dincolo de...

Marius Tucă: Dincolo de nori, unde să meargă?

Ion Cristoiu: Nu, dincolo de cazul în sine.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu cu tot respectul mi s-a părut o prestaţie absolut lamentabilă al unui şef al DIICOT.

Ion Cristoiu: Poate nu ştia să vorbească.

Marius Tucă: Dacă nu ştia să vorbească să trimită un purtător de cuvânt.

Monica Mihai: În sensul informaţiilor date?

Marius Tucă: Nu, în sensul faptului că nu era stăpân pe sine, pe informaţiile pe care le deţinea, ba chiar a fost ironizat legat de o informaţie obţinută cu camerele de supraveghere, faptul că bâjbâia, faptul că... când eşti şeful DIICOT, faptul că apare trebuie să ne fie frică şi mie şi dumneavoastră şi mai ales oamenii care îl văd să aibă încredere. Aveţi încredere, eu nu.

Ion Cristoiu: Nu.

Monica Mihai: Şi totuşi aceasta a fost prima comunicare oficială, că ajungem la următoarea întrebare pe care vreau să vă pun.

Marius Tucă: Un om bine intenţionat, adică nu pot să-l învinuiesc sau să  mă gândesc să-l acuz vreo clipă de rea voinţă. Însă eu vă spun din punctul meu de vedere gazetar de 30 de ani, care este impresia care mi-a făcut-o domnul Bănilă.

Monica Mihai: Cum aţi fi văzut şi vă adresez întrebarea amândurora, cum aţi fi văzut comunicarea în acest caz, pentru că exact ce am discutat la începutul emisiunii am avut foarte puţine informaţii oficiale.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici