Inundaţii la Constanţa. Apa a intrat în apartamente! - VIDEO

Mai multe străzi şi gospodării din municipiul Constanţa sunt inundate, vineri, în urma precipitaţiilor căzute aproape fără întrerupere de mai bine de 12 ore.

254 afișări
Imaginea articolului Inundaţii la Constanţa. Apa a intrat în apartamente! - VIDEO

Inundaţii la Constanţa. Apa a intrat în apartamente! (Imagine: Ioan Tasi/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor RAJA, începând de joi seară şi până în prezent, au fost primite peste 200 de solicitări de la constănţeni cărora le intrase apa în gospodării sau care aveau străzile inundate şi se temeau ca apa să nu le intre în locuinţe.

Din cele peste 200 de reclamaţii, 90 au fost primite joi seară, iar 70 vineri dimineaţă. Probleme deosebite se înregistrează pe bulevardul 1 Mai, în zona Bisericii Sfânta Maria şi în cartierul Viile Noi, unde apa a pătruns în mai multe subsoluri ale blocurilor. Totodată, vineri dimineaţă a fost inundată şi grădiniţa 57 din zona Abator. La RAJA Constanţa au fost suplimentate echipele de intervenţie care acţionează în prezent pe teren în zonele cu probleme ale oraşului.

Circulaţia autovehiculelor se desfăşoară cu dificultate în municipiul Constanţa în diverse zone din oraş din cauza ploii torenţiale care cade de mai multe ore.

Potrivit comisarului Tudorel Dogaru, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară cu greutate în zonele Biserica Sfânta Maria, Dacia, Pod Butelii, Pescărie din cauza acumulărilor de apă de pe carosabil. De asemenea, traficul este îngreunat şi de faptul că mai multe semafoare din oraş nu funcţionează.

Video stirileprotv.ro

Totodată, strada Traian a fost închisă deoarece un mal de pământ s-a surpat şi este pusă în pericol siguranţa participaţilor la trafic. Comisarul Tudorel Dogaru a solicitat conducătorilor auto să nu se deplasaze cu maşina prin oraş decât dacă este absolută nevoie.

"Principala noastră prioritate este să asigurăm circulaţia normală pentru maşinile de intervenţie, ambulanţe, pompieri, dar şi pentru transportul în comun. Există riscul ca unele autoturisme să rămână blocate în trafic din cauza apei, să fie abandonate de proprietari şi apoi să blocheze artere importante de circulaţie", a explicat comisarul Tudorel Dogaru.

De asemenea, activitatea portuară a fost afectată din cauza precipitaţiilor, iar mai mulţi operatori şi-au sistat temporar activitatea din cauza ploilor abundente.

Alimentarea cu energie electrică în oraşul Constanţa a fost afectată în urma furtunii puternice şi a ploii torenţiale de joi seară. Astfel, au fost întreruperi generale în zonele KM 5, Far, Gară, Ferdinand-Traian, Peninsulă, o parte dintre acestea produse pe fondul fenomenelor meteo, iar altele au fost făcute din motive de siguranţă din cauza nivelului crescut de apă în instalaţii.

Vineri dimineaţă, mai erau inundate trei posturi de transformare, iar 2.000 de consumatori din zonele Sere (Km 5) şi Far (în zona Bisericii Sfânta Maria) nu au electricitate. Totodată, Staţia Port 2 este inundată, nivelul apei ajungând aproape la un metru şi jumătate. Astfel, o mare parte din alimentarea cu electricitate a Portului Constanţa Nord este oprită din motive de siguranţă.

Reprezentanţii Enel Dobrogea speră ca, în cursul zilei de vineri, să fie remediate toate deranjamentele din oraşul Constanţa şi să fie realimentaţi cu energie electrică toţi consumatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici