Inundaţiile au produs pagube estimate la 59 milioane euro

Pagubele produse de inundaţii sunt estimate la aproape 250 de milioane de lei (circa 59 milioane euro), în condiţiile în care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prăbuşit, iar 31,4 km de drumuri naţionale sunt deteriorate, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

37 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile au produs pagube estimate la 59 milioane euro

Inundaţiile au produs pagube estimate la 59 milioane euro (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în urma inventarierii pagubelor inundaţiilor până la 6 iulie au fost identificate 3.483 locuinţe avariate, 246 locuinţe şi anexe prăbuşite şi 31,38 km de drumuri naţionale deteriorate.

Valoarea estimată până la data de 6 iulie a pagubelor produse de inundaţii se ridică la 247 milioane lei (58,4 milioane euro), potrivit instituţiei.

De asemenea, 654 de locuinţe şi anexe sunt în pericol de prăbuşire, 731 de poduri şi podeţe sunt distruse, iar 1.217 avariate.

Acestora li se adaugă 360 kilometri de drumuri judeţene deteriorate şi 34 kilometri distruşi, 1.139 km de drumuri comunale deteriorate, 75,14 km de drumuri comunale distruse şi 566 km de drumuri săteşti deteriorate şi 29,56 km de drumuri săteşti distruse.

Potrivit Elenei Udrea, începând cu data de 20 iunie şi până în prezent Inspectoratul de Stat în Construcţii, aflat în subsordinea MDRT, a inventariat, înregistrat şi evaluat din punct de vedere al siguranţei în exploatare un număr 5.975 de locuinţe şi peste 2.200 km de drumuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici