INUNDAŢIILE au făcut ravagii în ţară: 113 persoane au fost evacuate. Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au intervenit în 115 localităţi, în ultimele 24 de ore

Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în 115 localităţi, 113 persoane fiind evacuate în ultimele 24 de ore, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog.

2386 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE au făcut ravagii în ţară: 113 persoane au fost evacuate. Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au intervenit în 115 localităţi, în ultimele 24 de ore

MAI: 113 persoane au fost evacuate şi s-a intervenit în 115 localităţi, în ultimele 24 de ore (Imagine: Balazs Attila/ Arhiva Mediafax Foto)

În urma precipitaţiilor provocate de ploile abundente, s-a întervenit în 115 localităţi şi au fost evacuate 113 persoane. Două drumuri naţionale rămân închise circulaţiei. Este vorba despre DN2 , pe o porţiune de 3 kilometri din judeţul Vrancea şi DN 13C, care este închis la ieşirea din localitatea Vânători din judeţul Mureş. Inundaţiile provocate de ploile abundente au afectat şi circulaţia pe calea ferată. La ora transmiterii ştirii circulaţia ferată pe linia dintre Adjud şi Domneşti din judeţul Vrancea a fost deschisă pe un singur fir, informează MAI.

“În cursul zilei de ieri, din dispoziţia Ministrului Afacerilor Interne Petre Tobă, sute de pompieri au fost dizlocaţi în judeţele aflate sub ameninţare de inundaţii, iar 37 de pompe de mare capacitate din judeţele unde nu au existat probleme din punct de vedere meteorologic s-au trimis în zonele de risc. Pe măsură ce situaţia se stabilizeazã, aceste forţe vor reveni la unităţile lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog.

Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit noaptea trecută în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii, a anunţat purtãtorul de cuvant al
instituþiei, Monica Dajbog.

Codul roşu de inundaţii este valabil până sâmbătă la ora 14.00 pe râurile din nouă judeţe: Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui, şi Galaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici