Iohannis către părinţi: Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară

„Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală”, le transmite preşedintele Klaus Iohannis părinţilor îngrijoraţi de începerea şcolii: „Să le explicaţi că, pentru un timp, şcoala va fi diferită”.

292 afișări
Imaginea articolului Iohannis către părinţi: Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară

Iohannis către părinţi: Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că şcoala începe în 14 septembrie în condiţii cu totul diferite faţă de anii trecuţi.

Conform şefului statului, există „doar câteva localităţi” în care educaţia se va relua exclusiv online, iar în altele se va desfăşura în sistem hibrid, în funcţie de situaţia epidemiologică şi de condiţiile logistice existente.

„Autorităţile centrale şi locale, dar şi conducerile unităţilor de învăţământ au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a Covid-19 în comunitatea şcolară, dar eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinţilor şi evident a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în acelaşi timp este foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, limitarea accesului la educaţie are consecinţe negative majore pentru generaţiile tinere şi afectează viitorul tuturor.

„Aşadar, decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a adăugat Iohannis.

Şeful statului s-a adresat şi părinţilor care „în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie”: „Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că, pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici