Iohannis, mesaj către comunitatea musulmană cu ocazia începerii lunii postului Ramadan

  • Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj comunităţii musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan.
  • „Comunitatea musulmană din România este un exemplu elocvent al convieţuirii între etnii, religii şi culturi”, afirmă şeful statului.
109 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mesaj către comunitatea musulmană cu ocazia începerii lunii postului Ramadan

Iohannis, mesaj către comunitatea musulmană cu ocazia începerii lunii postului Ramadan

„Cu prilejul începerii lunii postului Ramadan, adresez urări de pace şi prosperitate conducerii Cultului musulman şi întregii comunităţi musulmane din România, cetăţeni români de etnie turcă şi tătară. Comunitatea musulmană din România are o contribuţie valoroasă la dezvoltarea societăţii noastre, fiind un exemplu elocvent al convieţuirii între etnii, religii şi culturi. Musulmanii din România au avut un rol activ şi important în realizarea obiectivelor noastre naţionale şi în consolidarea prestigiului României pe plan intern şi internaţional”, transmite Iohannis.

El afirmă că, de Ramadan, comunitatea musulmană „îşi împărtăşeşte tradiţiile şi patrimoniul, în care se împletesc credinţa faţă de Dumnezeu şi loialitatea pentru România şi poporul român. Împreună, am clădit cu înţelepciune o societate bazată pe diversitate, cunoaştere şi respect reciproc”.

„Ne dorim cu toţii un viitor incluziv, construit în jurul solidarităţii şi al păcii, un viitor fundamentat pe valorile umaniste şi democratice europene, opţiuni pe care sunt convins că le vom reafirma în anul electoral 2024 şi care ne vor ajuta să depăşim împreună provocările momentului. Fie ca luna postului Ramadan să fie şi în acest an un prilej de reflecţie şi bilanţ, să aducă bucurie, speranţă, lumină spirituală şi comuniune deplină, atât în familie, cât şi în societate. Ramadan Karim”, încheie şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici