Iohannis: Trebuie să se înceapă urgent discuţiile pe Codul electoral şi să fie reactivată comisia parlamentară - VIDEO

Copreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la nivelul Parlamentului ”trebuie urgent să înceapă discuţiile pe Codul electoral” şi să fie reactivată comisia parlamentară constituită în acest sens, aceasta fiind una dintre deciziile politice luate de PNL după votul de duminică.

546 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Trebuie să se înceapă urgent discuţiile pe Codul electoral şi să fie reactivată comisia parlamentară - VIDEO

Iohannis: Trebuie să se înceapă urgent discuţiile pe Codul electoral şi să fie reactivată comisia parlamentară (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

”În primul rând, noi am înţeles semnificaţia votului de duminică. Românii au dat un vot puternic, clar şi am înţeles. Eu am înţeles, colegii mei au înţeles mesajul”, a declarat Iohannis.

El a precizat că, în urma acestui vot, PNL a luat o serie decizii politice, astfel încât ”în Parlament trebuie votată şi picată Legea amnistiei şi graţierii”.

”Trebuie urgent să înceapă discuţiile pe Codul electoral, există o comisie, trebuie să se reactiveze şi toate partidele trebuie să înceapă discuţiile pe Codul electoral care adună toată legislaţia în materie. Este nevoie de o îmbunătăţire netă şi clară în acest domeniu. Este nevoie de un vot foarte clar în Parlament pe încuviinţări venite din partea justiţiei, nu putem să continuăm în felul în care s-a lucrat blocând prin vot în Parlament anumite demersuri ale justiţiei”, a mai susţinut Iohannis.

De asemenea, el a precizat că trebuie simplificat mecanismul de ridicare a imunităţii parlamentarilor şi încuviinţarea solicitărilor făcute de procurori.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici