IPS Andrei: Pentru întreaga lume creştină este o mare pierdere

IPS Andrei, Arhiepiscopul de Alba Iulia, a spus, luni seară, la finalul slujbei de pomenire oficiată în Catedrala Ortodoxă din municipiu, că "mutarea la Domnul a Părintelui Patriarh Teoctist" este "pentru clerul şi credincioşii Bisericii, dar şi pentru întreaga lume creştină, o mare pierdere".

1 afișare

IPS Andrei a spus că moartea Prea Fericirii Sale a fost "o veste bulversantă".

Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia a evocat personalitatea Patriarhului Teoctist amintind că a păstorit Biserica Ortodoxă Română "în vremurile cele mai dificile, cu mult echilibru şi cu înţelepciune".

"A răbdat mult, a iertat mult, a iubit mult, a fost părintele ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor. A trecut Biserica peste cumpăna din 1989 şi, când a fost cazul, s-a smerit şi a dat dovadă de o atitudine de pateric. A reuşit dimpreună cu ierarhii, preoţii şi credincioşii ca în vremurile de libertate să imprime Bisericii dinamismul necesar şi să reocupe toate domeniile vieţii noastre sociale din care Hristos fusese alungat în timpul perioadei comuniste. Arhiepiscopia noastră, de Alba Iulia, Mănăstirea Râmeţ, Mănăstirea Recea, şi mai multe oraşe şi sate din Eparhia noastră au avut mângâierea de a fi vizitate, binecuvântate şi încurajate de Patriarhul Teoctist. I-am simţit căldura inimii şi îmbărbătarea-i duhovnicească şi părintească", a mai spus IPS Andrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici