ISMB: Între 58,66 şi 80,65% dintre elevii clasei a XII-a au promovat simularea Bacalaureatului

Ponderea candidaţilor care au promovat simularea examenului de bacalaureat, la clasa a XII-a, a fost între 58,66 şi 80,65%, în timp ce, la clasa a XI-a, se încadrează între 49,95 şi 67,01%, la nivelul Capitalei, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

134 afișări
Imaginea articolului ISMB: Între 58,66 şi 80,65% dintre elevii clasei a XII-a au promovat simularea Bacalaureatului

ISMB: Între 58,66 şi 80,65% dintre elevii clasei a XII-a au promovat simularea Bacalaureatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la clasa a XII-a, la limba şi literatura română, la proba scrisă, rata de promovare a fost de 64,24%.

În ceea ce priveşte proba scrisă la limba maternă, ponderea elevilor care au luat note peste cinci este de 80,65%.

Un procent de 58,66% a obţinut o notă de trecere, la proba obligatorie profilului, în timp ce 62,44% dintre cei care au susţinut proba scrisă la alegere a profilului au reuşit să promoveze.

La nivelul clasei a XI-a, ponderea celor promovaţi a fost, la limba şi literatura română, de 52,78%.

Conform sursei citate, la limba maternă, 67,01% dintre candidaţi au promovat simularea examenului de bacalaureat, iar la proba obligatorie profilului, procentul este de 45,95%.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a s-a desfăşurat între 2 şi 6 martie.

Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar şi pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La simularea bacalaureatului de anul trecut, peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi la proba la alegere a profilului, în timp ce mai puţin de jumătate - 42,51 la sută - au obţinut note de trecere la proba obligatorie a profilului.

Centralizarea făcută în 2014 de Ministerul Educaţiei Naţonale a arătat că 52,8 la sută din elevii de clasa a XII-a au obţinut note peste cinci la Limba română, 67,78 au luat o notă de trecere la Limba maternă, 42,51 la sută au luat peste cinci la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Isorie) şi 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

La clasa a XI-a, 44,22 la sută dintre elevi au luat peste cinci la proba de Limba română, 62,42 la proba pentru Limba maternă, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) - 36,32 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici