Italia se pregăteşte de redeschiderea şcolilor cu... fierăstrăul

  • Italia s-a gândit la soluţiile de care au nevoie elevii din ţară pentru a reveni la şcoală în siguranţă
  • Ţara, primul epicentru Covid-19 din afara Chinei, vrea să schimbe băncile elevilor din sistemul său de învăţământ
  • Ministerul Educaţiei din Italia face un apel la nivel european
2444 afișări
Imaginea articolului Italia se pregăteşte de redeschiderea şcolilor cu... fierăstrăul

Italia se pregăteşte de redeschiderea şcolilor cu... fierăstrăul

Zilele trecute ai aflat, în linii mari, ce presupune redeschiderea şcolilor din România şi în ce condiţii se va face, în funcţie de scenariu, pentru ca elevii să înveţe în siguranţă. Totuşi, normele de protecţie nu le ştii concret încă.
 
Dar uite cum se pregătesc de redeschidere alte ţări. Spre exemplu, Italia, despre care ştii că e primul epicentru Covid-19 din afara Chinei, a folosit un regim de testare agresiv pentru a învinge al doilea val de epidemie până acum. Însă, pe măsură ce copiii se pregătesc să se întoarcă în bănci, mai multe instituţii de învăţământ preiau frâiele „în propriile mâini“. Cum fac asta? Prin tăierea mobilierului, scrie CNN.
 
Dată fiind situaţia în care majoritatea şcolilor italieneşti încă folosesc bănci de modă veche, iar elevii sunt aşezaţi la un loc, distanţarea socială, un factor vital pentru a atenua răspândirea coronavirusului, nu este posibilă. Există şi bănci de o singură persoană, însă acestea sunt rare, aşa că Ministerul Educaţiei din Italia a făcut o cerere la nivel european pentru trei milioane de bănci cu un singur loc. 
 
Totuşi, multe şcoli sunt îngrijorate că noul mobilier nu va ajunge la timp, aşa că s-au gândit să taie actualul mobilier. „Am putea folosi separatoare de lemn pentru a evita contactul, dar cea mai bună soluţie rămâne să tăiem băncile“, spune Adelfio Cardinale, care a primit sarcina să se ocupe de luarea măsurilor pentru redeschiderea şcolilor din Sicilia. 
 
Întoarcerea elevilor la şcoală este un pas înainte crucial pentru Italia, care până acum a evitat un al doilea val de pandemie. A fost primul stat european care a închis şcolile. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici