Italia va administra o a doua doză de rapel împotriva COVID-19 persoanelor de peste 60 de ani

Italia va începe în curând campania de administrare a unui al doilea rapel COVID-19 tuturor persoanelor de peste 60 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, după ce a primit undă verde din partea agenţiilor de sănătate ale Uniunii Europene.

598 afișări
Imaginea articolului Italia va administra o a doua doză de rapel împotriva COVID-19 persoanelor de peste 60 de ani

Recomandarea europeană a venit luni, pe fondul unei noi creşteri a numărului de infecţii şi spitalizări în Europa şi se aşteaptă ca aceasta să faciliteze deciziile naţionale de accelerare a campaniilor de vaccinare, care au încetinit în ultimele luni, conform agenţiei de presă Reuters.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că guvernul a dat deja undă verde celor 20 de administraţii regionale din Italia pentru a începe a doua campanie de rapel, după aprobarea agenţiei naţionale de medicamente AIFA.

"Toate dovezile ştiinţifice ... arată că o doză suplimentară de rapel poate proteja foarte mult oamenii, în special persoanele fragile şi în vârstă, de spitalizare", a declarat Speranza pentru postul public de televiziune Rai.

Italia a înregistrat o creştere a cazurilor de coronavirus în iulie. Săptămâna trecută, numărul de infecţii zilnice a depăşit 100.000 pentru prima dată din februarie, iar internările în spitale sunt, de asemenea, văzute în creştere.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici