Izolaţia termică - bună împotriva frigului, dar prietenoasă şi cu igrasia sau cu şoriceii

Niciun dezvoltator care se respectă nu mai construieşte fără să asigure izolaţie termică, de cele mai multe ori cu polistiren. Dacă materialul te protejează de frig, erorile "mânii de lucru" pot duce la surprize ca mucegaiul, igrasia sau şoarecii.

82 afișări
Imaginea articolului Izolaţia termică - bună împotriva frigului, dar prietenoasă şi cu igrasia sau cu şoriceii

Izolaţia termică - bună împotriva frigului, dar prietenoasă şi cu igrasia sau cu şoriceii (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Polistirenul, fie el expandat sau extrudat, a pornit ca scârţâitoare în jocurile copiilor, a fost revitalizat de constructori ca material termoizolant şi promovat de primării în programele de reabilitare termică. Este utilizat la construcţia a aproape tuturor caselor şi blocurilor noi, iar avantajele sunt imediat vizibile. Dacă izolaţia a fost instalată cum trebuie, când afară temperatura se apropie de cea a îngheţului, înăuntru, fără să fie pornită căldura, sunt 20 de grade Celsius. Consumul de energie scade, fericitul posesor al unei case izolate plăteşte mai puţin. Totuşi, în timp încep să se observe şi lucrurile mai puţin bune ale acestui tip de izolaţie. Cauzat în mare măsură şi de felul în care a fost montat, polistirenul, deci şi pereţii clădirii, îşi pierd aspectul plat şi devin văluriţi.

Citeşte mai multe despre dezavantajele izolaţiei termice pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici