James Miller a primit din partea ministrului Mircea Duşa "Emblema de Onoare a Armatei României"

Ministrul Mircea Duşa a avut, luni, la sediul MApN, o întrevedere cu oficiali americani şi ai NATO premergătoare ceremoniei de la Deveselu, oficialul român oferindu-i lui James Miller, adjunctul secretarului american al apărării pentru politica de apărare, Emblema de Onoare a Armatei României.

89 afișări
Imaginea articolului James Miller a primit din partea ministrului Mircea Duşa "Emblema de Onoare a Armatei României"

James Miller (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Duşa a spus, la întrevederea cu oficiali americani şi ai NATO premergătoare ceremoniei prilejuite de începerea lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă de la Deveselu, că ziua de astăzi este una deosebit de importantă, "marcând începutul unei noi etape - cea finală - în derularea procesului de operaţionalizare a Bazei de la Deveselu".

"Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România reprezintă una dintre direcţiile de acţiune fundamentale ale politicii externe şi de apărare a ţării noastre. Suntem recunoscători pentru sprijinul major acordat de SUA la nivelul cooperării militare bilaterale, relaţie pe care o apreciem ca fiind una bazată pe încredere", a precizat Duşa, comform sursei citate.

La rândul său, adjunctul secretarului american al apărării pentru politica de apărare, James Miller, a mulţumit României pentru rolul important asumat în cadrul Parteneriatului Strategic, se mai arată în comunicat.

La finalul întrevederii, ministrul Apărării naţionale a oferit oficialului american cea mai înaltă distincţie a MApN, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă adusă în procesul de implementare a Acordului dintre SUA şi România privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice", dar şi un cadou simbolic - o sabie.

De asemenea, ministrul Duşa a oferit un cadou simbolic şi lui Frank Rose, asistentul secretarului de stat pentru politica spaţială şi de apărare.

La întâlnirea de la Ministerul Apărării Naţionale au mai participat secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, şi asistentul Secretarului General al NATO pentru riscuri de securitate emergente, ambasadorul Sorin Ducaru, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici