Jandarmul găsit împuşcat în toaleta Curţii de Apel Bacău s-a sinucis

Jandarmul de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău care a fost găsit împuşcat marţi, la ora 17.30, în toaleta Curţii Apel Bacău, s-a sinucis, potrivit primelor cercetări ale procurorilor militari de la Parchetul Militar Iaşi.

6 afișări
Imaginea articolului Jandarmul găsit împuşcat în toaleta Curţii de Apel Bacău s-a sinucis

Jandarmul găsit împuşcat în toaleta Curţii de Apel Bacău s-a sinucis

Prim-procurorul Irinel Rotariu de la Parchetul Militar Iaşi a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Parchetul Militar efectuează cercetări în cazul jandarmului care a fost găsit mort, marţi seară, în toaleta Curţii de Apel Iaşi şi primele concluzii arată că acesta a folosit arma din dotare, fiind vorba de o posibilă sinucidere.

Potrivit sursei citate, jandarmul de 32 de ani, chiar înainte de a i se încheia tura, s-a încuiat în toaleta Curţii de Apel Iaşi (instituţie la care asigura paza), unde a fumat o ultimă ţigară şi, cu un motiv deocamdată doar de el cunoscut, s-a împuşcat în cap.

Colegii jandarmului nu îşi explică gestul bărbatului.

Plutonier Mirela Mocanu, colegă cu jandarmul Ionel Bălan, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu a fost în tură cu acesta când s-a întâmplat tragedia şi nu îşi explică gestul colegului ei. Ea spune că bărbatul era un coleg bun şi nu părea a avea probleme, iar ea şi ceilalţi colegi nu se aşteptau ca Ionel Bălan să recurgă la o asemenea soluţie extremă, indifernet de problema pe care ar fi avut-o.

Căpitan Ioan Ouatu, de la IJJ Bacău, a declarat că, marţi, în jurul orei 17.30, la Curtea de Apel Bacău, un jandarm de la IJJ a fost găsit de un coleg, împuşcat şi încă mai trăia. Bărbatul a fost transportat imediat la Spitalul de Urgenţă Bacău, unde i-a fost acordat primul ajutor dar la ora 18.00, el a murit.

Ionel Bălan s-a născut în localitatea harghiteană Topliţa, dar s-a căsătorit în Bacău.

Procurorii militari continuă ancheta pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a murit jandarmul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici