Judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti, exclusă din magistratură

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Veronica Bădescu, din cadrul Curţii de Apel Piteşti, pentru abateri disciplinare, şi sancţionarea Mihaelei Lămâiţa Ciocea, de la Curtea de Apel Bucureşti.

966 afișări
Imaginea articolului Judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti, exclusă din magistratură

Judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti, exclusă din magistratură (Imagine: Shutterstock)

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, miercuri, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Veronicăi Bădescu, judecător în cadrul Curţii de Apel Piteşti, şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând în excluderea acesteia din magistratură.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de CSM, magistratul a fost sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera l, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în "imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror".

"Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", mai arată sursa citată.

Secţia pentru judecători a CSM a decis, miercuri, şi sancţionarea judecătoarei Mihaela Lămâiţa Ciocea de la Curtea de Apel Bucureşti.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Ciocea Lămâiţa Mihaela, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, şi a aplicat, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunea disciplinară constând în „reducerea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni", precizează CSM.

Judecătoarea Ciocea a fost sancţionată pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h) teza II din Legea nr. 303/2004, şi anume "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Magistratul poate ataca hotărârea cu recurs la Completul de 5 Judecători de la instanţa supremă în termen de 15 zile de la comunicare.

Lămâiţa Mihaela Ciocea a mai fost sancţionată de CSM, în aprilie, ca urmare a declaraţiilor făcute în Piaţa Universităţii, la 25 ianuarie 2012. Atunci, CSM a decis ca aceasta să fie mutată disciplinar, pentru trei luni, de la Curtea de Apel Bucureşti, la Curtea de Apel Ploieşti.

Ciocea a spus, la protestele din Piaţa Universităţii, că preşedinta secţiei unde activează a înlocuit-o abuziv din completul care judeca un dosar în care era implicată o companie, încălcându-se astfel principiul continuităţii completului de judecată. Judecătoarea s-a adresat CSM, care i-a comunicat soluţia de respingere a plângerii, astfel că ea a decis să protesteze în Piaţa Univesităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici