Judecătoarea Antonela Costache poate fi eliberată. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de eliberare provizorie

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea judecătoarei Antonela Costache de eliberare provizorie sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare, decizia nefiind definitivă.

492 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Antonela Costache poate fi eliberată. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de eliberare provizorie

Judecătoarea Antonela Costache poate fi eliberată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Judecătoarea Antonela Costache a cerut, în 22 aprilie, Curţii de Apel Bucureşti să fie eliberată din arest.

Instanţa a admis cererea judecătoarei Antonela Costache şi a dispus punerea în libertate provizorie sub control judiciar.

În timpul eliberării provizorii, Antonela Costache este obligată "să nu se apropie de sediul Tribunalului Bucureşti şi să nu se apropie de niciuna dintre persoanele implicate în prezenta cauză (denunţători, martori, experţi)", potrivit deciziei instanţei.

Totodată, Antonela Costache va fi obligată să nu părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov fără încuviinţarea instanţei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu. Acestea au fost suspendate din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici