Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, lăsată liberă de instanţă. Complicele ei, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, că judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, poate fi cercetată în libertate pentru luare de mită, iar pentru complicele acesteia a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

546 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, lăsată liberă de instanţă. Complicele ei, arestat preventiv

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, lăsată liberă de instanţă. Complicele ei, arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

Instanţa a respins propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir, reţinută pentru luare de mită, după ce a fost prinsă luând 2.300 de euro de la o persoană pentru a da soluţii favorabile în dosarele civile ale acesteia.

În cazul lui Nicolae Marin, cel prin intermediul căruia judecătoarea Dragomir ar fi cerut şi primit mita, instanţa Curţii de Apel Bucreşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, a fost reţinută, joi seară, de procurorii DNA, care o acuză de luare de mită, în formă continuată. Alături de judecătoarea Dragomir a fost reţinut şi Marin Nicolae, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, în formă continuată.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în 27 aprilie şi 5 mai, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro pentru a pronunţa sentinţe favorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolul Judecătoriei Cornetu - Secţia civilă.

Cei doi au fost prinşi, joi, în flagrant delict de către procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir, a precizat DNA.

În 2009, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a fost cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abaterea disciplinară prevăzută de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constând în atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi (un grefier-n.r.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici