Judecătoria Sectorului 5: Sebastian Ghiţă a sesizat şantajul printr-un mail, dar nu a precizat în ce consta temerea sa

Procurorii au fost sesizaţi de Sebastian Ghiţă, printr-un mail, cu privire la şantajul săvârşit de Sorin Ovidiu Vîntu, dar partea vătămată nu a menţionat în această comunicare că ameninţările i-au provocat o stare de teamă, a notat instanţa Judecătoriei Sectorului 5.

115 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Sectorului 5: Sebastian Ghiţă a sesizat şantajul printr-un mail, dar nu a precizat în ce consta temerea sa

Judecătoria Sectorului 5: Sebastian Ghiţă a sesizat şantajul printr-un mail, dar nu a precizat în ce consta temerea sa (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu, în 7 aprilie, în legătură cu săvârşirea de către Sorin Ovidiu Vîntu a unei infracţiuni de şantaj asupra lui Sebastian Ghiţă, se arată în încheierea de şedinţă în care instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a analizat propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a lui Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar.

Sesizarea a avut la bază mail-ul trimis în 3 aprilie pe adresa sesizare@mpublic.ro.

"Subsemnatul Ghiţă Sebastian Aurelian doresc să sesizez Ministerul Public cu privire la următoarea situaţie: La data de 02.04.2011, în cadrul unei discuţii purtate de către subsemnatul cu domnul Sorin Ovidiu Vântu cu privire la contractul de management dintre Asesoft şi Realitatea Media, acesta din urmă a proferat ameninţări la adresa mea şi a familiei mele, cu scopul de a mă determina să accept agreerea unui act adiţional cu clauze care consider că pot afecta realizarea obiectivelor din contractul de management. În context a proferat ameninţări cu suprimarea fizică asupra persoanei mele şi a familiei mele, invocând în acest sens posibilităţile de care dispune pentru a pune în practică aceste ameninţări. Precizez că prin demersurile pe care deja le-a realizat (intervenţia în forţă în sediul Asesoft şi Realitatea TV din Casa Presei din data de 27.03.2011, respective impunerea unui reprezentant cunoscut cu antecedente penale, precum şi alte elemente m-a (!) determinat să fac această sesitzare. Faţă de cele prezentate, chestiuni care consider că întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de lege, vă rog să luaţi măsurile legale care se impugn. Aceasta este declaraţia pe o susţin şi o semnez pe proprie răspundere şi mă pun la dispoziţia Ministerului Public pentru clarificări ulterioare. Vă mulţumesc. Sebastian Ghiţă", potrivit e-mailului.

Iniţial, cauza a fost înregistrată la PICCJ în 7 aprilie, dar în ziua următoare, competenţa de soluţionare a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, zi în care dosarul a fost retrimis prin adresă Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea analizării oportunităţii preluării.

Prin rezoluţia din 8 aprilie, procurorul general a dispus preluarea cauzei în vederea soluţionării de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot atunci a fost începută urmărirea penală in rem în legătură cu infracţiunea de şantaj săvârşită asupra lui Sebastian Ghiţă.

Prin rezoluţia din 19 aprilie 2011 a fost începută urmărirea penală faţă de Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Ion Cezar, care au fost şi reţinuţi. Două zile mai târziu a fost pusă în mişcare acţiunea penală.

"Instanţa constată că în comunicarea transmisă pe email de către partea vătămată la 03.04.2011, aceasta nu menţionează nici un moment că ameninţările formulate de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu i-au provocat o stare de temere, şi nici nu precizează ce demersuri a întreprins partea vătămată", a reţinut instanţa care, joi, a decis cercetarea în libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar.

Recursul în acest caz se judecă vineri la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici